Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Vodenim hologramom u Dunavskom parku obeležen početak projekta Festival svetlosti

Vodenim hologramom u Dunavskom parku obeležen početak projekta Festival svetlosti

  • PDF

Početak projekta „Festival svetlosti“ prikazan je u utorak, 4. jula 2017. u Dunavskom parku, tačno u 21.21, u organizaciji Fondacije „Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture“ i Exit festivala. Događaju je prisustvovalo više od 5.000 ljudi uživo, dok je prenos putem Facebook stranice Fondacije „Novi Sad 2021“ ispratilo preko 9.000 ljudi.

Novosadski Dunavski park, sinoć je blistao u punom sjaju. Ideja organizatora da ujedini tehničko- tehnološka dostignuća sa umetničkim izrazom i prirodnim elementima, rezultirala je i ujedinjenjem sugrađana, na zaista poseban način. Broj ljudi, koji se okupio u parku da isprati „Vodeni hologram“, nije zabeležen u istoriji Novog Sada. U svakodnevnoj prirodnoj oazi za Novosađane, skupile su se porodice sa decom, omladina, najmlađi i najstarji sugrađani, kao i prvi posetioci koji su stigli na Exit festival.
Ovakva posećenost prevazišla je sva očekivanja, stoga je video projekcija ponovljena nekoliko puta u toku večeri, kako bi se ispoštovali svi prisutni. Zbog velikog interesovanja, želja organizatora jeste da se ova izvedba ponovi na Dunavu, 5-9. jula, za vreme trajanja Exit festivala.
3D video projekcija , u trajanju od 11 minuta, nije samo prikazala ideju razvoja Novog Sada do 2021.godine, već je i na pravi način odgovorila sloganu „Za nove mostove“ koji je počeo da „gradi mostove“ povezujući kulturu, omladinu i kreativnu industriju ka 2021. godini.
Suština ovog događaja jeste dalji razvoj projekta „Festival svetlosti“ definisanog u aplikacionom formularu- uz pomoć kojeg je Novi Sad stekao titulu Evropske prestonice kulture. Cilj inicijalne faze u kojoj je realizovan „Vodeni hologram“, jeste podizanje ljudskih i tehničkih kapaciteta, kako bi se do 2021.stekli uslovi za realizaciju projekta.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com