Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Mreža interaktivnih ekrana u 9 zlatiborskih hotela

Mreža interaktivnih ekrana u 9 zlatiborskih hotela

  • PDF

TO Zlatibor predstavila je na konferenciji za medije održanoj u Hotelu Olimp, jedan od novih vidova komunikacije - interaktivne ekrane predstavnicima medija i hotelijera. Pored direktora TO Zlatibor Vladimira Živanovića prisutnima su se obratili i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i Branislav Dogandžić, član tima koji se bavi razvojem interaktivnih digitalnih rešenja za oblast turizma.

Promocija turističkih destinacija se ne može više zamisliti bez interneta i novih tehnologija koje imaju za cilj da privuku pažnju domaćih i stranih gostiju. Kada gost bira destinaciju koju će posetiti jedan od faktora koji se sve više koriste pri odlučivanju je i reputacija destinacije na internetu - društvenim mrežama i drugim interaktivnim sredstvima komunikacije.
Iz tog razloga Turistička organizacija "Zlatibor" pored aktivnosti unapređenja ponude veliku pažnju ukazuje baš ovom načinu komunikacije sa posetiocima i turističkom privredom. U cilju boljeg informisanja posetilaca planirano je postavljanje interaktivnih ekrana u 9 hotela koji će pomoći u pronalaženju korisnih predloga za boravak na Zlatiboru. Objekti u kojima će interaktivni ekrani biti postavljeni su: Hotel Zlatibor Mona, Hotel Palisad, Hotel Iris, Hotel Mons, Hotel Olimp, Hotel i Spa Idila, Hotel Mir, Odmaralište Dunav, Specijalna bolnica Čigota.
Interaktivni ekrani su deo jedinstvenog info-sistema i digitalne platforme u okviru koje se podacima upravlja centralizovano i sinhronizovano sa interaktivnim izlozima na Kraljevom trgu i u Dino parku, sa mobilnim aplikacijama (Android i iOS), kao i na veb portalu.
Turistička organizacija Zlatibora je veoma aktivna na svim popularnim društvenim mrežama: Facebook https://www.facebook.com/TOZlatibor/; Instagram https://www.instagram.com/to_zlatibor/; Twitter https://twitter.com/TOZlatibor; You Tube https://www.youtube.com/user/tozlatibor/videos.
- Svakodnevno se postavljaju sveže fotografije i video zapisi, kako u standardnim, tako i u atraktivnim formatima (360 video, cinemagraph i sl.), a objave prate poruke i slogani u cilju pozivanja pratilaca na akciju. Takođe, mobilna aplikacija I LOVE ZLATIBOR korisnicima daje mogućnost da i u pokretu budu u toku sa turističkom i kulturnom ponudom Zlatibora.
Nastupom na Sajmu turizma u Beogradu, nastavili smo trend naše promocije i korišćenja novih inovativnih tehnologija, destinacije koje promoviše prirodu i tradicuju, ali na savremen način. Pored klasičnog nastupa na sajmu, za posetioce je bio postavljen VR kutak (Virtual Reality) i organizovana VR tura, Photo both sa kojom je data mogućnost slikanja u različitim ambijenitima ove najpopularnije detinacije za domaće goste, ali i za strane, koji dolaze u sve većem broju. Želja nam je da naši posetoci na brz i efektan način dođu do informacija koje ih zanimaju i koje će im upotpuniti doživljaj - izjavio je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibora.
Bane Dogandžić, član tima koji se bavi razvojem interaktivnih digitalnih rešenja za oblast turizma, kaže da je održavanje ovih uređaja veoma jednostavno, a sve informacije ažuriraće zaposleni info centra TO „Zlatibor“.
- Ovo je jedan napredak i iskorak u marketingu jedne male opštine koja se bori da izađe izvan lokalnih i nacionalnih okvira - istakao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com