Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Leto na Vršačkom jezeru

Leto na Vršačkom jezeru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Turistička organizacija grada Vršca i ove godine nastoji da brojnim sadržajima privuče potencijalne turiste. Oni vinski već odavno znaju gde i koliko mogu da nađu mesto za uživanje u Božanskom nektaru. Za njih, ali i za brojne druge goste Vršca iz zemlje i inostranstva, Turistička organizacija Grada vina već uveliko sprema program spektakularne manifestacije Dani berbe grožđa, dana koji uz bogatstvo vinske, prikazuju u celokupnu kulturu i tradiciju ovoga kraja.

Najstarija vinska manifestacija ove vrste, priređena je u kafani "Kod dva ključa" 1857. godine, kada je održana prva izložba vina u Vršcu. Čuveni vršački Grožđebal održava se svake godine, trećeg vikenda u septembru, ove godine je to od 15. do 18. septembra.
I dok se slažu kockice oko organizacije najveće vinske manifestacije u ovom kraju koja uz vinsku ima i brojne druge sadržaje, poput Vršačkog karnevala, u toku je program pod nazivom Leto na Vršačkom jezeru (otvoreno 20. juna i trajaće do 01. septembra, uz obezbeđenu spasilačku službu), koje je tokom jula i avgusta centralno mesto okupljanja svih onih koji žele osveženje od letnje žege, ali i mesto gde se održavaju brojne manifestacije. Počelo je sa organizovanjem Škole za neplivače, uz organizovanje raznih takničenja kroz igru za decu, da bi u utorak 12. jula na Gradskom jezeru, održan turnir u šahu koji je bio posvećen legendi ovoga grada, Bori Kostiću i 130-oj godišnjici od rođenja prvog srpskog šahovskog velemajstora. Petrovdanski brzopoteznoi šahovski turnir, koji se igrao u Kafe baru Deltiks, prema informacijama dobijenim od Jasne Živkković iz TO Vršac, okupio je 30-tak prijavljenih takmičara, a najbolji među njima su bili Boško Đonin, Slobodan Munjižaba i Đorđe Živku.
- Svakog vikenda na Gradskom jezeru u Vršcu, organizujemo sportsko rekreativni i zabavni program. U cilju što kvalitetnijeg boravka za sve kupače i posetioce kupališta prilagodili smo rekreacije, kako za najmlađe tako i za omladinu i ljude svih uzrasta. Petkom, subotom i nedeljom deca, uzrasta od 5 do 12 godina imaju priliku da pohađaju školicu plivanja na dečjoj plaži. U subotu 15. jula i nedelju 16. jula na košarkaškom terenu biće održan funkcionalni trening u okviru fitness programa. Slede takmičennja u Beach volley-u, RMP cycling-u, reloerijada, a za nedelju, 03. Septembra, najavljujemo i sada već tradicionalni Zlatni kotlić Vojvodine, koji na Vršačkom jezeru okupi na desetine takmičarskih ekipa i brojne turiste - obavestila je Jasna Živković, PR TO Vršac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com