Mon04222024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Dani medija u Krupnju

Dani medija u Krupnju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

Prvi, u nizu skupova - „Dani medija“, povodom otvaranja Media Info Centra Novi Sad, održan je od 14.-16. jula, u hotelu „Grand“, u Krupnju, u organizaciji Media Info Centra DOO Novi Sad. Tim povodom okupili su se predstavnici medijskih kuća iz cele zemlje. Media Info Centar se bavi proizvodnjom i emitovanjem televizijskog programa, predstavlja novinu na ovim prostorima, i svojevrsan je miks između klasičnih emitera i nezavisne produkcije. On je press, edukativni, a uskoro i kongresni centar, ukratko ono što nacionalnim novinskim kućama i elektronskim medijima može da olakša posao.

Ova manifestacija zamišljena je kao stručan skup u okviru kojeg je održani paneli na temu sagledavanja medijske scene u Srbiji: „Dve godine posle privatizacije - perspektive kroz vizuru nove medijske strategije“, u kojima su učestvovali: Đorđe Vozarević, član Saveta REM, Ivana Đurić, savetnik za ostvarivanje i unapređivanje prava na informisanje pripadnika nacionalnih manjina i stanovništva na teritoriji AP Kosovo i Metohija u Ministarstvu za kulturu i informisanje, dr Nebojša Kuzmanović, zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Đorđe Vukmirović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za javno informisanje, medije i analitiku, Maja Milenković, savetnik za programiranje projekata finansiranih iz međunarodnih fondova u oblasti medija u Ministarstvu za kulturu i informisanje.
U drugi deo ove rasprave na temu „Udruživanje medija kao model funkcionisanja“ uključio se Vladimir Jovanović, direktor Media Info Centra Novi Sad. Uvodničar i moderator bio je Vladan Stefanović, predsednik UO Udruženja elektronskih medija COMNET. O „Receptivnom turizmu u Srbiji – ulozi medija“, temi drugog panela, govorili su: Aleksandar Denda, savetnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Aleksandar Seničić, direktor YUTA, Aleksandar Petrović, direktor TO Krupanj, Petar Knežević, direktor TA Grand Tours i vlasnik Grand hotela Krupanj, dok je ulogu uvodničara i moderatora preuzeo Đorđe Mihajlović, direktor TPS „Turistička prizma“.
Tokom skupa upriličeno je javno snimanjeTV emisije „Balkanorama“ i radio emisije „Turistička prizma“.
Učesnicima skupa, kroz mini sajam na platou ispred Kulturnog centra, predstavljena je turistička ponuda Krupnja „Plodovi Rađevine“, uz kulturno umetnički program KUD-a iz Krupnja.
-Ovo je bila prilika da se radionicama i panelima koje su za temu imale medijsku scenu dve godine posle privatizacije, predoči udruživanje medija kao oblik funkcionisanja i pomoć medijima u prevazilaženju tekućih problema. To je nešto sa čime mediji ranije nisu imali prilike da se upoznaju, a to je da su oslonjeni sve više na tržište, a sve manje na projektno finansiranje – objasnio je gospodin Vladimir Jovanović, ispred Media Info Centra Novi Sad i dodao, da je početak rada Medija Centra, čija se poslovna jedinica nalazi u prostoru Svečanog salona JP Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina”, predviđen za početak avgusta i da su svi dobrodošli, da se Centar neće baviti dnevnopolitičkim tememama, crnim hronikama, estradom, već pored informativnih sadržaja, svim drugim primerenim stvarima koje su deo našeg života, svim onim što građane interesuje. Očekuje se formiranje jednog ozbiljnog pula sa svim dobrim u Srbiji, koje će biti u fokusu. - Smatram da će ovo biti top press centar, koji će obezbeđivanjem savremenog, multimedijalnog pristupa korisnika promotivnim, prezentacionim, edukativnim i informativnim sadržajima, umnogome pomoći medijima i medijskoj sceni Srbije. Ukoliko su redakcije sprečene da neposredno prisustvuju nekom događaju, preko interneta, WhatsAppa, Vibera, mogu da prate rad, i sav snimljen materijal preuzmu sa sa servera Media Info Centra. Takođe, Media Info Centar svojim klijentima, pored profesonalne audio i video podrške, te mogućnosti direktnog prenosa i prisustva u medijima, olakšava organizovanje samih događaja – istakao je gospodin Jovanović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com