Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Britanski Guardian preporučuje Zlatibor kao celogodišnju turističku destinaciju

Britanski Guardian preporučuje Zlatibor kao celogodišnju turističku destinaciju

  • PDF

Turistička organizacija Srbije (TOS) je u toku maja 2017. godine organizovala studijsku posetu novinara prestižnog britanskog medija „The Guardian“ u cilju promocije Srbije kao turističke destinacije.
U saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibora predstavljena je turistička ponuda regije Zapadna Srbija.

Svoja pozitivna iskustva i doživljaje sa Zlatibora, o pećini „Stopića“, za koju kaže da „može biti inspiracija poput bilo koje katedrale“, srpski muzej na otvorenom „Staro Selo“ u Sirogojnu, vožnju „Šarganskom osmicom“ za koju objašnjava da je fantastičan inženjerski poduhvat iz 1925. godine i Drvengrad „Mećavnik“, te svoj doživljaj Nacionalnog parka „Tara“ i iskustva obilaska drugih atrakcija ovog kraja novinarka je prenela čitaocima u tekstu koji se može videti na: https://www.theguardian.com/travel/2017/jul/15/walking-serbia-year-round-playground-zlatibor-region.
Pored činjenice da je Zlatibor veoma popularan za turiste u Srbiji, ova destinacija privlači sve više stranih gostiju, tako da je u prvih pet meseci ove godine zabeležila rast od 13% u broju dolazaka stranih turista u odnosu na isti period prethodne godine.
Broj noćenja turista iz Velike Britanije u Srbiji u istom razdoblju beleži rast od preko 21%.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com