Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Podrška privrednicima AP Vojvodine

Podrška privrednicima AP Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević u delegaciji predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuka Radojevića, posetio je u petak, 28. jula 2017. godine kompaniju „AtosFructum“ u Maloj Remeti.

Direktor Mitar Deurić predstavio je nove realizovane investicije. U 2017. godini, kompanija „Atos Fructum“ uložila je1,2 miliona evra u proširenje hladnjače, najsavremenije linije za sortiranje i pakovanje jabuka i vinski podrum Vinarije Deurić. Dodao je da firma konstantno radi na novim projektima.
- Kompanija „Atos Fructum“ od samog početka bila je lokomotiva razvoja ovog dela Fruške gore, pogotovo voćarske i vinske Fruške gore. Mi smo bili pioniri, a danas, 10 godina posle, imate više od 1000 hektara intenzivnih voćnjaka u krugu od samo nekoliko kilometara. Zbog toga je sa opravdanjem Fruška gora ušla je u red najvažnijih voćarskih regija u Evropi - rekao je Mitar Deurić.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, rekao je da je ova kompanija slika jedne moćne srpske kompanije čiji primer treba slediti, a da su voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo grane poljoprivrede koje su u velikom trendu rasta kod nas.
- Stoga ćemo nastojati da u narednim godinama sa još više sredstava podstičemo ovakvu vrstu pre svega ekonomskog razvoja zemlje, jer ćemo davati značajna sredstva za razvoj ove oblasti. Ove godine smo to prvi put učinili za nabavku opreme za vinarije i za sve one segmente u proizvodnji vina koji će doneti bolji kvalitet - naglasio je predsednik Pokrajinske vlade.\
Kompanija „AtosFructum“ posluje u sastavu matične Deus Business grupe (DBG). Raspolaže sa 100 hektara savremenog zasada jabuka i oko 16 hektara vinograda, ULO hladnjačom kapaciteta od 3.500 tona i vinarijom za 100.000 boca. „AtosFructum“ godišnje proizvede do sedam hiljada tona jabuka vrhunskog kvaliteta, namenjenih najzahtevnijim tržištima u svetu. Za kratko vreme, postala je i jedna od prepoznatljivih vinarija sa vinima koja oslikavaju tipično fruškogorsko geografsko poreklo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com