Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM BANJE Poziv za pomoć u odabiru imena za novi Srpsko-Mađarski Kulturni Centar

Poziv za pomoć u odabiru imena za novi Srpsko-Mađarski Kulturni Centar

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

U okviru Programa Interreg-IPA prekogranične saradnje Mađarske i Srbije pod brojem HUSRB/1601/31/0005 učestvuje i projekat pod nazvanom Colourful Cooperation. Noseći partner u projektu je DKMT Dunav-Kereš-Maroš-Tisa Nonprofit Razvojna agencija Euroregija, a Udruženje za razvoj zajednica i omladine Jedan za Drugog sa sedištem u Morahalomu, učestvuje kao partner.

Cilj je da se u okviru projekta, a na adresi Röszkei út 44. u Morahalomu izgradi Srpsko-Mađarski Kulturni Centar i organizuju kulturne priredbe i događaji. Centar bi bio multifunkcionalni i obezbedio bi mesto prezentacije Srpske kulture u Morahalomu. Objekat bi sadržao veliku multifunkcionalnu salu za 500 osoba, moderno opremljenu kuhinju koja bi svojom sadržinom zadovoljavala i potrebe Srpske tradicionalne kuhinje. U zgradi bi se u saradnji sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom izgradilo mesto bogosluženja koje bi dalo mogućnost da se pravoslavni parovi tamo venčaju.
U okviru projekta bi se održalo 59 kulturnih događaja visokog nivoa, kao što su pozorišne predstave, koncerti, istorijska predavanja, literarne noći, izložbe, vašari.
Ova zgrada će podjednako da bogati mađarsko-srpsku pograničnu kulturnu i turističku ponudu.
Zgrada je planirana da koristi moderne tehnologije kao što su geotermalna toplotna pumpa i sunčani kolektori kako bi bila što efikasnije u uštedi energije.
Ovoj predivnoj zgradi tražimo odgovarajuće, impozantno ime koje bi bilo jasno kako za srpsku, tako i za mađarsku kuturu.
U ovome molimo pomoć čitaoca!
Molimo Vas da nam vaše ideje za naziv ove građevine pošaljete na sledeći e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Molimo Vas da nam svoje ideje o nazivu kulturnog centra dostavite najkasnije do 15-og avgusta 2017-te na datu e-mail adresu.
Stručna komisija imenovana od strane udruženja će da izabere najbolji od pristiglih predloga, a dobitnika će nagraditi sa porodičnom ulaznicom u Banju Sveta Eržebet u Morahalomu.
Vlasnika dobitne ideje ćemo obavestiti e-mailom o načinu preuzimanja nagrade u roku od 15 radnih dana od dana zatvaranja idejne berze.
Unapred Vam se zahvaljujemo na pomoći!
Atila Veres

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com