Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine u poseti Pečujsko-baranjskoj trgovinsko-privrednoj komori

Privredna komora Vojvodine u poseti Pečujsko-baranjskoj trgovinsko-privrednoj komori

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Predsednika Privredne komore Vojvodine (PKV) Boška Vučurevića i zamenika generalnog sekretara PKV Bojanu Miljuš ugostio je predsednik Pečujsko-baranjske trgovinsko-privredne komore dr Šikfei Tamaš sa saradnicima, u utorak, 22. avgusta 2017. godine u Pečuju, gradu na jugu Mađarske i sedištu županije Baranja.

Sastanku su prisustvovali i novinar i odgovorni urednik srpske redakcije regionalnog Mađarskog radija u Pečuju dr Predrag Mandić, a ispred Pečujsko-baranjske trgovinsko-privredne komore i predsednik Odbora za Srbiju, Hrvatsku i BiH Mišo Lisac, viši stručnjak Eniko Šmit i savetnik za međuregionalnu saradnju Diana Veler.
Delegacija iz AP Vojvodine predstavila je rad PKV, sa akcentom na saradnji sa regionalnim komorama u zemljama u okruženju. Predsednik Vučurević istakao je da je saradnja Republike Srbije i Mađarske na izuzetno visokom nivou. On je dodao da Baranjsku županiju i AP Vojvodinu odlikuje veliki potencijal kada su poljoprivreda i turizam u pitanju i da upravo u tim oblastima privrede on vidi najveće mogućnosti za zajedničku saradnju.
Nakon sastanka u Pečujsko-baranjskoj trgovinsko-privrednoj komori, delegacija PKV sa novinarom dr Predragom Mandićem, istaknutim članom srpske zajednice u Mađarskoj, obišla je i Srpski centar u Pečuju, a domaćin je bio pečujski paroh Milan Erić, rodom iz Krčedina. Tom prilikom, vojvođanska delegacija obišla je novu srpsku crkvu koja je sagrađena i osveštena 2015. godine na mestu stare crkve, Srpski klub i Muzej.
Jovana Apić, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com