Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Ljubovija beleži značajan porast broja poseta i noćenja

Ljubovija beleži značajan porast broja poseta i noćenja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Za opštinu Ljubovija 2017. godina je izuzetno uspešna kada su u pitanju turistički subjekti na ovom području. Kvalitet usluge, promotivna kampanja koju zajedno vode Turistička organizacija, turističku poslanici ovoga kraja i vaučeri koje daje resorno ministarstvo, daju rezultate. Tome u prilog govori podatak da je do sada u smeštajnim kapacitetima na području opštine Ljubovija ostvareno preko 7000 noćenja (od početka 2017. godine do sada).

- Prva polovina godine je izuzetno uspešna. Izuzetno interesovanje vladalo je za smeštaj u kapacitetima na samoj obali Drine. Iz tog razloga se grade novi kompleksi na obali koji se pripremaju za turiste. Zadovoljni su naši domaćini koji primaju goste i ugostitelji, a zadovoljni su i gosti. Odlaze sa osmehom i obećavaju povratak u oazu mira, kako kažu - obavestila je Slađana Grujičić, direktorica TOO Ljubovija.
Ona napominje da se broj turista sve više povećava.
- Drina i Bobija su izuzetno interesantne turistima.Bobiju godišnje poseti preko 2000 planinara. Od aprila do novembra Drinom plove čamci puni turista. Ribolovci su na Drini tokom cele godine. Kanjon Trešnjice specijalni rezervat prirode ima svoje posetioce. Verski objekti takođe. Desetine hiljada vernika godišnje dođe da poseti naše svetinje - dodaje naša sagovornica.
Turizam u opštini zauzima značajno mesto i iz godine u godinu postaje sve važnija privredna grana, a refleksija toga oseća se u svim segmentima privrede i svakodnevnog života. Tome umnogome doprinosi ne samo brojne aktivnosti turističkih radnika već iznačajno povećanje kvaliteta usluge, a da i ne govorimo o ostalim bogatstvima kojima je obdarena ova azbukovačka opština.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com