Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Međunarodna konferencija u Novom Sadu - Novi prostori u kulturnom turizmu

Međunarodna konferencija u Novom Sadu - Novi prostori u kulturnom turizmu

  • PDF

Savremeni trendovi u turizmu i hotelijerstvu - CTTH 2017. je međunarodna konferencija o istraživanjima u oblasti turizma, rekreacije, hotelijerstva i multidisciplinarnih studija, poput događaja, preduzetništva u ugostiteljstvu, kreativnim industrijama... Radni naziv konferencije je "Novi prostori u kulturnom turizmu".

Ove godine skup je spojen sa jednim od najuzbudljivijih festivala u Novom Sadu - Festivalom uličnih svirača, u želji da se naglasi kako su novi prostori - prefinjenost ulica i gradski javni prostori koji poseduju dragoceno arhitektonsko nasleđe, kao i decentralizacija kulturne ponude grada kao i specifični kulturni doprinos lokalnoj zajednici - veoma važni za kulturni turizam.
CTTH se tradicionalno organizuje od 1997. godine i po 17. put ove godine. Od 2011. se održava svake dve godine.
Svečano otvaranje konferencije je u petak, 1. septembra u 10.00h, u Amfiteatru zgrade rektorata Univerziteta u Novom Sadu.
Goste će pozdraviti potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, podsekretar u pokrajinskom sekreterijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Svetlana Mihić, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta i prof. dr Lazar Lazić direktor Departmana za geografija, turizam i hotelijerstvo.
Neke od tema konferencije biće i kako novi prostori mogu obogatiti turističku ponudu jednog naselja, o novim prostorima u širem kontekstu i njihovoj nameni u razvoju kulturnog turizma. Pod novim prostorima podrazumevamo nove koncepte, uverenja, stavove, nove strategije koje mogu dovesti do poboljšanja kvaliteta i intenzivnije turističke posete. Pored ovih tema, biće predstavljena i najnoviji rezultati i istraživanja različitih oblasti menadžmenta, poslovanja, turizma, ugostiteljstva, menadžmenta događaja i kreativnih industrija.
U plenaronom delu posle pozdravnih reči obratiće se eminentni profesori: Rhodri Thomas, Leeds Beckett University, Velika Britanijaž, Tamara Rátz, Kodolányi János Univerzitet primenjenih nauka, Székesfehérvár, Mađarska, Milena Dragićević Šešić, UNESCO Katedra za kulturnu politiku i menadžment, Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, Srbija, Darko Polić, predsednik Radne grupe za kapitalne infrastrukturne projekte u okviru realizacije projekta "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture", Novi Sad, Aleksandra Dragin, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu.
U večernjim satima, učesnici konferencije organizovano će posetiti Festival uličnih svirača u Novom Sadu.
Drugog dana (02. septembra), učesnici konferencije će posetiti Suboticu, Jelen Salaš i Vinariju Zvonko Bogdan na Paliću.
Više o samoj konferenciji i program možete pronaći na ovom linku: http://www.dgt.uns.ac.rs/ctth/2017/programme.php
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com