Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Rolerijada za najmlađe za kraj sezone na Vršačkom jezeru

Rolerijada za najmlađe za kraj sezone na Vršačkom jezeru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

Na trećoj rolerijadi, koja je bila održana u saradnji sa Roler savezom Srbije, 30. avgusta na Vršačkom jezeru, prijavilo se 37 takmičara iz Vršca, a sa drugarima iz Beograda bilo ih je blizu 50 (rekordni odaziv).

Učesnici trke na rolerima, deca, uzrasta od 5 do 17 godina pokazali su veliko interesovanje za ovaj sport, ali i umeće u savladavanju poligona i prepreka. Demonstriran im je i čas na kojem su naučili neka od osnovnih pravila, a svi zajedno vozili su trku prijateljstva na stazi oko celog jezera.
U lepom ambijentu i pozitivnoj atmosferi koja je vladala na jezeru, brojnije su bile devojčice, a među učesnicama bila su i tri dečaka i oni su u svojim kategorijama osvijili zlatne medalje.
Evo i imena najspretnijih po kategorijama.
Među devojčicama do 7 godina od ukupno 8 takmičara u ovoj kategoriji prva tri mesta osvojili su: Nađa Jakšić, Bojana Šarac i Helena Rac. Kod dečaka prvo mesto pripalo je Nikoli Marinkoviću.
Čak 15 takmičara nastupilo je u kategoriji od 8 do 10 godina, a prva tri mesta su zauzele: Kalina Jakšić, Anđela Gračanac i Tara Živković, a kod dečaka Jovan Obradović.
Devet devojčica starosti od 11 do 13 godina takmičilo se u ovoj kategoriji, a priznanja su otišla Ivani Muškinji, Mini Petrović i Anđeli Ranđelović.
Jelena Luketić, Tamara Todorić, Sara Dimitrijević i Miloš Medić bili su najbolji u konkurenciji od 14 do 17 godina.
Ovim okupljanjem i druženjem dece, koje je imalo takmičarski karakter, završena je sezona "Leto na jezeru" u organizaciji Turističke organizacije Vršac, a u cilju promocije sve popularnijeg sporta kada su najmlađi u pitanju.
Na Rolerijadi su podeljene i diplome polaznicima školice plivanja, kojih je ovog leta bilo blizu 40. Instruktor Miloš Vojteški uručio je diplome za uspešno savladane osnovne tehnike plivanja i snalaženja u vodi i pozvao sve prisutne mališane da nastave sa pohađanjem ovog lepog sporta i u narednoj sezoni.
Jasna Živković, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com