Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Od snage i uspešnosti kompanija u Vojvodini, zavisi i ukupan uspeh države

Od snage i uspešnosti kompanija u Vojvodini, zavisi i ukupan uspeh države

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Na Drugoj radnoj sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine (PKV), održanoj u četvrtak 14. septembra 2017. godine, za predsednika PKV, a na predlog Upravnog odbora PKV, izabran je Boško Vučurević. On se zahvalio na izboru, rekavši da mu je time ukazana izuzetna čast.

- PKV je bila i danas je mesto okupljanja privrednika, razmene ideja, iskustava, prostor u kojem dolazi do povezivanja svih onih koji utiču na kreiranje snažnijeg privrednog ambijenta. Jedan od naših osnovnih zadataka jeste da okupljamo privrednike i otvaramo im nova tržišta. Za privredni razvoj, rast proizvodnje i izvoza, potrebno je jačati i konkurentnost. Naš osnovni cilj je konstantno unapređenje konkurentnosti privrede - rekao je Vučurević.
Predsednik Pkrajinske vlade, Igor Mirović, rekao je medijima pre početka svečane sednice Skupštine PKV, da je dobra poslovna godina iza nas, gledajući ukupan privredni ambijent u Republici Srbiji (RS), sa političkom stabilnošću koja je, kako kaže, omogućila one elemente u ekonomskom razvoju koji su jasno merljivi i vidljivi.
- Od snage i uspešnosti kompanija u Vojvodini, zavisi i ukupan uspeh cele Vojvodine i cele Srbije - naglasio je Mirović.
Dodao je da, statistički gledano, u RS imamo rast BDP, da su u segmentima rasta, dobre vesti kada je reč o industrijskoj proizvodnji, u turizmu, dok nisu baš tako dobre kada je reč o poljoprivredi, zbog snažnog uticaja suše.
- Videli ste na primeru pokrajinskog budžeta, da smo uspeli da se ponašamo po modelu jednog uspešnog menadžmenta, da nismo trošili uludo sredstva, da smo imali rast poreza na dobit, deo tog poreza pripada i budžetu AP Vojvodine, imali smo rast i poreza na zarade, znači imali smo više zaposlenih u Vojvodini, više od 20.000 u julu 2017, nego u julu 2016. To u praksi znači više investicija u zaštiti zdravstvenog sistema, u škole, nove industrijske zone. U ovom trenutku, investiramo u 11 novih industrijskih zona na teritoriji Vojvodine zbog indukcije ovog rasta - istakao je Mirović.
Dodao je da su za sve to zaslužne najuspešnije kompanije u Vojvodini i naglasio da će danas neki od njih dobiti zalužena priznanja PKV.
Na svečanoj sednici Skupštine PKV, 54. Godišnju nagradu PKV privrednim subjektima za uspešno poslovanje u prethodnoj 2016. godini, uručili su predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović i predsednik PKV, Boško Vučurević.
To je tradicionalno priznanje PKV koje se dodeljuje privrednim društvima i pojedincima za značajna privredna ostvarenja i postignute vrhunske rezultate. Ovogodišnji laureati su „Lafarge Srbije“ iz Beočina, „Goodwill apoteka“ iz Subotice, „Ćirić-Agro MĐŽ“ iz Titela, dok su nagradu za najuspešnije pojedince poneli Ana Kunovac Ilić - „Unimet“ iz Kaća i Gojko Eremin, vlasnik „Agro-prometa“ iz Bečeja.
U ime dobitnika, prisutnima se obratio direktor „Lafarge Srbije“ Dimitrije Knjeginjić koji se zahvalio u ime laureata i istakao značaj postojanja PKV, kao ključnog mesta okupljanja privrednika i mesta gde se artikuliše sve ono što privreda ima da kaže.
- Jaka PKV, to samo znači nova radna mesta u Vojvodini, bolja artikulacija potreba privrede, lakša komunikacija, lakša saradnja, što će rezultirati nekim novim rezultatima, ciljevima i investicijama - naglasio je Knjeginjić.
U okviru svečanosti, nastupom dečijeg hora „Čuperak“ iz Kikinde, najavljena je i predstojeća kikindska manifestacija „Dani ludaje“, 32. po redu, koja će biti održana od 21. do 24. septembra u organizaciji Grada Kikinde. Pripremljen je bogat program, a ovogodišnje „Dane ludaje“ otvaraju mališani igrama spretnosti sa ludajom.
Svečanoj Skupštini PKV prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, mnogi privrednici, predstavnici pokrajinskih fondova, Univerziteta u Novom Sadu, Vojvođanskog metalskog klastera, Turističke organizacije Vojvodine, Unije poslodavaca Vojvodine, Zadružnog saveza Vojvodine, Vojske Srbije, OPENS-a.

Jovana Apić, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com