Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine podržava unapređenje turističke ponude Vojvodine

Privredna komora Vojvodine podržava unapređenje turističke ponude Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV), Boško Vučurević i predsednica Udruženja „Interfest“, Nataša Budisavljević Radišić potpisali su danas, u PKV poslovni Protokol čime je uspostavljena poslovno-tehnička saradnja na poslovima koji imaju za cilj brendiranje AP Vojvodine kao etno-gastronomske destinacije.

- Udruženje „Interfest“ poslednjih 15 godina promoviše vino i vinsku kulturu u Srbiji i za to vreme smo kroz razne aktivnosti uspeli veoma da doprinesemo popularizaciji ovog proizvoda. Pre godinu dana, započeli smo jednu kampanju koja se zove „Ukusi Vojvodine“ i koja ima za cilj brendiranje Vojvodine kao gastronomske regije. Ovu kampanju smo započeli pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, a evo sada smo ostvarili uspešnu saradnju i sa PKV, kao jednom od najznačajnijih institucija u Pokrajini i smatram da ćemo zajedničkim delovanjem, radom brže i kvalitetnije ostvariti ciljeve ove kampanje, odnosno brendiranje Vojvodine - rekla je Nataša Budisavljević Radišić.
Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“ biće održan u Limanskom parku 30. septembra i 1. oktobra ove godine, od 10,00 do 22,00 časa. Organizatori su istakli da će se na festivalu predstaviti proizvođači domaćih proizvoda koji se mogu pronaći u malim proizvodnjama na poljoprivrednim gazdinstvima. U ponudi će biti vojvođanska jela, a program će dodatno obogatiti takmičenje kuvara. Za najmlađe posetioce pripremljene su edukativne radionice.
- PKV podržava brendiranje gastronomske ponude AP Vojvodine. Turizam kao važna grana privrede, ima izuzetnan potencijal za dalji razvoj, a gastronomska ponuda AP Vojvodine važan je deo turističke ponude - zaključio je predsednik PKV, Boško Vučurević.
Udruženje „Interfest“ i PKV sarađivaće i na različitim projektima koji se tiču unapređenja oblasti gastronomije, vinske kulture i turizma. Na današnjem sastanku, istaknuto je da je povezivanje turističkih privrednih subjekata sa teritorije AP Vojvodine i različitih manifestacija kojima se predstavljaju turistički proizvodi Pokrajine, svakako jedan od osnovnih ciljeva ozvaničene saradnje.

Jovana Apić, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com