Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Najavljen jubilarni LORIST

Najavljen jubilarni LORIST

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Ulazeći u drugu polovinu veka Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta dočekuje posetioce većim brojem izlagača na većem izlagačkom prostoru i najvećom izložbom trofeja koja će ove godine biti održana u Evropi.

- Ove godine obeležavamo pola veka kontinuiranog održavanja sajmova LORIST. U maksimalno iskorišćenim izložbenim prostorima sajamskih hala direktno se predstavlja više od 400 izlagača iz 11 država – Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije, najavio je na konferenciji za novinare održanoj u lovištu Karakuša, JP Vojvodinašume, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.
- Međunarodni sajam turizma od ove godine je fokusiran na Dunavski region i novom koncepcijom u narednim godinama profilisaće se u centralno mesto za susret poslovne publike regiona. Zemlja partner je Crna Gora, a izlagači dolaze i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Mađarske. Sadržaj i ponuda, kako u izlagačkom, tako i u kongresnom segmentu, pripremljeni su i za očekivanja građana, ali i da zadovolje visoke standarde stručne publike.
Kako je najavila Marta Takač, direktor Vojvodinašuma, to preduzeće će nastupom na LORIST-u predstaviti lovstvo, šumarstvo, ribarstvo, ali i turizam i to na Sajmu turizma u Hali „Master”. Dan šumara će biti u četvrtak, 5. oktobar, ribolovački dan je petak, 6. oktobar, a dan lovaca biće subota, 7. oktobar.
Na samom ulazu u Novosadski sajam, u Auli, biće organizovani Sajam hortikulture i Sajam „Eko svet“, koji ove godine obeležava 25 godina postojanja. Kao „prirodna spona“ između svih dešavanja na Sajmištu, posetiocima će biti ponuđena i edukacija.
Zemlja partner Sajma turizma je Crna Gora.
- Rekordna turistička sezona produžena je nastupom na Sajmu u Novom Sadu. Uz Nacionalnu turističku organizaciju predstaviće se i lokalne, kao i opština Tivat, a biće prdstavljena ponuda primorja, srednjeg i severnog dela Crne Gore - najavio je konzul te zemlje u Srbiji Dragan Kankaraš.
Na Sajmu će nastupiti i Pokrajinska Vlada sa četiri sekretarijata - za privredu i turizam, za urbanizam i zaštitu životne sredine, poljoprivredu i za sport i omladinu.
- Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine će nastupom skrenuti pažnju na značaj rezervata prirode i zaštićena prirodna dobra, kao i na značaj i potencijal povezivanja lovnog i eko turizam - rekao je sekretar Vladimir Galić.
Od 3. do 8. oktobra odličnu izložbenu ponudu obogaćuju tematske izložbe, konferencije, predavanja i takmičenja.
Sajamovi lova, ribolova, hortikulture i ekologije traju od 3. do 8. oktobra, dok se sajmovi turizma i sporta održavaju od 5. do 7. oktobra, a Sajam konjarstva dan duže, do 8. oktobra.

Tekst: Pres služba Novosadskog sajma
P.S.
Više fotografije sa KZN na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1797289703617848.1073743966.100000105079334&type=3&pnref=story

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com