Tue06062023

Poslednja izmena:10:30:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Četvrt veka Sajma hortikulture i eko sveta

Četvrt veka Sajma hortikulture i eko sveta

  • PDF

Na samom ulazu u Novosadski sajam, u Auli, biće organizovani Sajam hortikulture i Sajam „Eko svet“, koji ove godine obeležava 25 godina postojanja.
Kao „prirodna spona“ između svih dešavanja na Sajmištu, posetiocima će biti ponuđena i edukacija. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine će nastupom skrenuti pažnju na značaj rezervata prirode i zaštićena prirodna dobra.

Gradska uprava za zaštitu životne sredine će svakodnevno organizovati radionice za decu. Nastupaju i Pokret gorana Vojvodine, Poljoprivredna škola u Futogu, Tehnička škola „Mileva Marić-Ajnštajn“, Inženjeri zaštite životne sredine, JKP Gradsko zelenilo, a proizvode na bazi lekovitog bilja, med i pčelinje proizvode, suvenire i proizvode nastale u radionicama starih zanata predstavljaju izlagači na otvorenom prostoru.
Ptice grabljivice, kojima stanište svakako nije zatvoreni prostor - suri orao, sova - sibirska ušara ili jastreb, ipak će se u svoj lepoti i snazi videti u Auli. Za to su se pobrinuli članovi Društva sokolara Srbije, koji promovišu sokolarstvo i kao alternativni vid lova, pticama grabljivicama.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com