Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Nikad veći Sajam sporta

Nikad veći Sajam sporta

  • PDF

Po obimu i sadržaju ovogodišnji Sajam sporta neuporedivo je bogatiji u odnosu na prethodne godine i biće održan paralelno sa Sajmom turizma, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Gradsko veće i Gradska uprava za sport i omladinu u programe na Sajmu su uključili sve zainteresovane za sportske aktivnosti. Preko Saveza za školski sport biće animirane škole i na taj način nastavljen program “Sport u škole”. Biće promovisane i rekreacije, sportski klubovi, aktivnosti za decu sa posebnim potrebama, paraolimpijci i osobe sa invaliditetom, kao i aktivnosti za najstarije sugrađane.
Dešavanja na Sajmu zanimljivijim će učiniti poligoni spretnosti, turniri u malom fudbalu i basketu „tri na tri“, biciklističke trke za učenike osnovnih i srednjih škola u kojima su za najbolje obezbeđene brojne nagrade, boks mečevi u profesionalnom ringu, kao i pokazni u borilačkim veštinama. Međunarodni memorijalni turnir u rvanju grčko-rimskim stilom „Jovan Bogić - Pufika”, uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu na Sajmu sporta organizuje Rvački klub „Novi Sad“.
U halama i na otvorenom delu Sajmišta, od 5. do 7. oktobra predstaviće se, više od 100 kulubova sa teritorije grada Novog Sada, sportska udruženja i društva, savezi, obrazovne institucije u oblasti sporta, resorne gradske, pokrajinske i republičke institucije i sportski centri. Biće ponuđena sportska oprema i rekviziti, a sadržaj će upotpuniti i edukativni programi namenjeni deci, rekreativcima i profesionalnim sportistima.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com