Sat06062020

Poslednja izmena:10:20:30 AM

Back KULTURA IZLOŽBE Prokleti pas premijerno u Novom Sadu

Prokleti pas premijerno u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

- Hvala režiseru i scenaristi ovog filma, Draganu Pešikanu, koji je imao hrabrosti da stavi tri žene za nosioce glavnih uloga. Ovaj film nosi i divnu poruku, da kada se ujedine žene mogu da učine svašta, pa i da reše jedan veliki problem, kao što su to učinili u ovom filmu - rekla je u obraćanju novinarima Nina Seničar, uz Jelenu Galović i Maju Lukić, glavna akterka filma „Prokleti pas“ koji je u sredu, 18. oktobra u „Areni Cineplex“-u premijerno prikazan novosadskoj publici.

Ovaj rediteljski i scenaristički prvenac Dragana Pešikana, izdvaja se i tematikom i žanrovski i smatra se osveženjem na srpskoj filmskoj sceni. To je i komedija, na momenat crna, na momenat komedija zabune, pa i apsurda, drama, triler i parodija, u svakoj narednoj sceni se dešava preokret i gledalac ne može ni da nasluti šta će se desiti u narednoj sceni.
Zaplet počinje begom dan ranije nađenog psa kojem daju ime FBI, za kojeg se na kraju ispostavlja da je policijski, u zbranjenu zonu napuštene fabrike. Aleksandrina američka lična karta i FBI propusnice njenog verenika stvaraju utisak međunarodne akcije usmerene protiv narko grupe na čijem čelu je vlasnik kockarnice i narko-bos Sergej, kojeg uverljivo tumači Srđan Žika Todorović. Kada se tu umešaju korumpirani policajci i balkanski ljubavnici dobija se potpuna konfuzija koju uspevaju da razreše tri žene.
Osim interesantnog scenarija, koji razbija stereotipe o ženskim likovima na filmu, i ženama uopšte, po rečima gospodina Dragana Pešikana, ne sme se zaboraviti i odličan posao koji su odradili montažer Ivan Milisavljević i čovek zadužen za besprekoran ton, Miloš Drndarević, prateći efekti, sa kojima do sada domaći film često nije mogao da se pohvali.
Uz pomenute aktere, potkupljivog policajca tumači Igor Pervić, a tu su još i Ivan Jevtović, Miloš Vlalukin, Milica Zarić, i kao specijalni gosti, Aleksandar Šapić, Veselin Jevrosimović i Đorđe David.
Od 19. oktobra film „Prokleti pas“ će se naći na redovnom repertoaru u bioskopima širom Srbije.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar