Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Sajam automobila od srede, 25. do nedelje, 29. oktobra

Sajam automobila od srede, 25. do nedelje, 29. oktobra

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na 15. sajmu automobila, od 25. do 29. oktobra, biće predstavljeno više od 40 svetskih automobilskih brendova, a među njima će premijerno biti prikazano oko 30 novih modela. Posetioce očekuju brojne premijere, a na Novosadskom sajmu će između ostalog moći da vide: Audi A8, Volkswagen: Polo i Arteon, Kia: Rio, Optima Sportwagon i Niro, Opel: Insignia, Astra K, Isuzu D-Max i specijalno modifikovani D-Max Monster Adventure, Renault Koleos, Škoda Kodiaq, Nissan: Qashqai, X-Trail, Micra, Seat Ibiza, BMW 6 - series Gran Turismo, BMW i3 – električni model, Ford Fiesta, Mazda CX5, Volvo XC60, Infiniti Q60, Opel Crossland X, Citroën: C3 Aircross, C3 i C-Elysse, Honda Civic, Hyunadai i30…
Ekskluzivno, samo prvog dana Sajma automobila, 25. oktobra, biće predstavljen Audi A8.

Četvrtu generaciju Audijeve limuzine A8 zainteresovani će moći da vide na štandu Porsche Novi Sad u Hali 1. Iz te auto kuće od noviteta na Sajam donose i novi Volkswagen Polo i Arteon, kojima se pridružuje i Seat Ibiza.
Premijerno na srpskom tržištu biće predstavljen novi Nissan X-Trail. U Hali „Master“ Stojanov auto će prezentovati i redizajnirani Nissan Qashqai i novu Nissan Micru.
Na ovogodišnjem Sajmu automobila Renault premijerno predstavlja novi model Renault Koleos, a za sve kupce ponudu za “Čistu 5icu”. To podrazumeva da oni koji kupe neko od Renault putničkih vozila dobijaju četiri zimske gume, pet godina garancije, izbor dodatne opreme u vrednosti od 200€. Za kupce kojima je potrebno finansiranje kupovine, između ostalog, pripremljeni su i posebni uslovi: beskamatni kredit za iznos do 5.000€ i period do 36 meseci ili kredit sa kamatnom stopom od 3.99% i period do 60 meseci bez ograničenja limita finansiranja sa uključenim kasko osiguranjem za prvu godinu. Isti uslovi finansiranja važe i pri kupovini Dacia vozila, s tim što je dodatna pogodnost za kupovinu uz Dacia finansiranje produžena garancija od 5 godina. Iz ponude se izdvaja Renault Clio, koji kreće sa cenom od 9.990€ za verziju Clio Life 1.2 16v Pack Cool, dok će verzija Clio Limited 1.2 16v biti ponuđena po ceni od 11.200€. Renault Megane Limited 1.6 Sce 115 ks na Sajmu će se prodavati od 13.990€.
Fiat će promovisati sve modele koji su lansirani tokom ove godine: Alfa Romeo Stelvio, Jeep Compass, Novi Fiat 500L.
Sajamsku i nacionalnu premijeru imaće BMW 630 xDrive Gran Turismo i biće predstavljen u Hali 1, dok će, kako se očekuje, posebnu pažnju posetilaca privući BMW i3, urban električni automobil s petoro vrata, a biće izložen u Auli Sajma. Kompanija Radulović pripremila je i sajamske uslove pri kupovini. Tako će BMW X3 biti ponuđen već od 41.990€, odnosno na taj model je odobren popust 11.000€. BMW X4 od će biti snižen za više od 12.000€, pa će na Novosadskom sajmu koštati 47.990€.
Hyunadai će prikazati novi i30, koji će uz bogat paket osnovne opreme biti dostupan već od 13.690 evra. Tokom Sajma će važiti pogodnosti za model Elantra, 5 godina garancije bez ograničenja kilometraže, 2 godine produžene garancije i 2 godine besplatnog održavanja.
TRIO Motors će među novitetima u ponudi ISUZU pikap vozila promovisati restilizovani D-Max i specijalno modifikovan D-Max pikap Monster Adventure, prilagođen ljubiteljima off-road avantura. Potencijalnim klijentima biće omogućene i test-vožnje D-Max Crew Cab modela u krugu Sajma. Posetioce očekuju i atraktivni uslovi finansiranja, uz popuste i do 2.500 evra.
Kia Motors će promovisati nekoliko noviteta koji se od nedavno prodaju u Srbiji. Biće izložen novi modela Rio, a akcijska cena je od 9.990 evra. Luksuzne limuzine predstavljaće novi model Optima Sportwagon. Prateći savremene ekološke trendove, Kia Motors će prvi put na Novosadskom sajmu prikazati i jedan hibridni automobil, Kia Niro, koji je upisan i u Ginisovu knjigu rekorda kao hibridni automobil sa najnižom potrošnjom goriva. Popusti su odobreni i na modele Cee’d, Niro, Optima SW, a na Sportage i do 6.000 evra, pa je startna cena tog modela od 17.990 evra.
Opelov asortiman će na ovogodišnjem Sajmu automobila ponuditi firme Bel Car i Opel Ćircom. Prvi put u Srbiji prikazaće najnoviji Opel Crossland X. Premijerno će predstaviti i novu Opel Insigniu, a biće tu i ostali modeli iz porodice Opel: nova Opel Astra K, akcijska Opel Astra Sedan, Opel Corsa, Opel Mokka X, Opel Meriva. Kada je reč o sajamskim popustima, kako se očekuje, najveću pažnju posetilaca privući će Opel Astra Sedan koja će biti snižena za neverovatnih 23,3%. Pri kupovini modela Mokka biće odobren popust 24,6%, dok će oni koji na Sajmu automobila kupe novu Astru K uštedeti 10,5%. S obzirom na premijeru, samo za prve kupce Insignie, biće odobren popust od 10%-12% u zavisnosti od kategorije kupaca i načina plaćanja.
Škoda će promovisati novo SUV vozilo, Škodu Kodiaq, a iz Intersrema najavljuju ga kao zvezdu štanda. Novi Kodiaq biće ponuđen po akcijskoj ceni. Popusti će biti odobreni i na modele Octavia facelift i Superb. Novina kod Intersrema je i mogućnost uzimanja vozila u dugoročni zakup (fleet full service) što je dodatna pogodnost za pravna lica.
Najveća atrakcija na štandu Tago Car, u najnovijoj gami Citroën putničkih i dostavnih vozila, biće srpska premijera novog modela C3 Aircross, samo mesec dana nakon svetske premijere na sajmu u Frankfurtu. Posetioci moći da vide i trenutno najveći hit u B segmentu, novi model C3 i novi C-Elysse, koji je ove godine stigao u našu zemlju. Kupcima će biti omogućeni i veoma atraktivni modeli finasiranja, beskamatni krediti i lizing uz kamatu 1,95%.
U istom terminu, ali od 26. do 28. oktobra odžava se i 1. međunarodni sajam saobraćaja, namenjen prevashodno stručnoj publici i biće održan u Kongresnom centru „Master“.
Novosadski sajam je tokom Sajma automobila i mesto za obuku dece o osnovama bezbednosti u saobraćaju koji je deo akcije „Novi Sad Grad kulture u saobraćaju“, a održava se u Hali 2.
Generalni sponzor Sajma automobila je kompanija Generali Osiguranje Srbija.
Agencija za bezbednost saobraćaja će na Sajmu automobila predstaviti aktuelne projekte u cilju unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja u Srbiji. Biće to prilika i da se građani upoznaju sa razvojnim, stručnim i regulatornim poslovima Agencije. Posetioci će na štandu u Auli Novosadskog sajma moći da dobiju i informacije o obukama koje organizuje Agencija, kao i o načinu na koji mogu u njima da učestvuju.
Savez vozača Vojvodine će u Hali 1a organizovati edukacije, predstaviće i delatnosti resornih institucija i javnih preduzeća, a u petak, 27. oktobra organizovaće takmičenje vozača C kategorije na otvorenom delu Sajmišta. Zainteresovani posetioci će sve informacije moći da dobiju i na štandu Saveza vozača Vojvodine, koji će biti u Auli Novosadskog sajma.
Izložba oldtajmera biće postavljena takođe u Auli. Biće predstavljeni modeli automobila iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka i svi su u voznom stanju.
Petak, 27. oktobar biće Porodični dan. Tada će roditelji sa decom do 16 godina ulaziti na Sajam kupovinom jedne ulaznice za 300 dinara. Za posetioce sa kupljenim ulaznicama biće organizovana Poklon-igra, a neke od nagrada su i bicikl, dečija sedišta za bicikl, vaučeri za NS Bajk Sistem, dubinska pranja automobila, besplatni tehnički pregledi...
Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za kolektivne posete, 15 i više ljudi, ulaznica košta 200 dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com