Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back KULTURA LIČNOSTI Milica Tričković pobednik Festivala mode u Parizu

Milica Tričković pobednik Festivala mode u Parizu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Tokom prestižne Nedelje mode u modnoj prestonici sveta, Parizu, ove jeseni prvi put organizovano je i takmičenje u sklopu festivala Fil Rouge - Festival De Mode Slave, odnosno festival koji je predstavio najbolje dizajnere iz slovenskih zemalja. Na poziv čuvenog Donalda Potara, nekadašnjeg generalnog direktora modne kuće Žan Pol Gotje, Serbia Fashion Week predstavio je neke od najboljih srpskih dizajnera kao što su Milica Tričković, Vasilije Kovačev, Sanja Veličković i Ivana Nikolić Stanković. Serbia Fahion Week sa ponosom objavljuje da je pobednik ovog takmičenja u kojem je učestvovalo više od 30 dizajnera iz različitih zemalja, laskavu titulu najboljeg ponela upravo srpska dizajnerka Milica Tričković!

Kao pobedniku ovog festivala, Milici su se otvorila velika vrata svetske modne scene te je u sklopu nagrade dobila besplatnu modnu reviju u Parizu sledeće godine, poseban članak o njoj u modnom magazinu, učešće u pariskoj školi mode, sertifikat, ugovor za učešće u Showroom-u tokom cele sezone, ugovor sa press agencijom iz Pariza i foto shooting za catalog.
Kolekcije koje su takođe oduševile i žiri i brojnu publiku bile su kolekcije Ivane Nikolić Stanković i Sanje Veličković. Kao nagradu za učešće i sjajne kolekcije, Sanja je dobila besplatno učešće na Ukraina Fashion Week-u dok je Ivana dobila trening program na Paris Academy of Art iz oblasti modnog dizajna u julu sledeće godine.
Gospodin Donald Potar, veliki ljubitelj mode slovenskih zemalja, okupio je najveće modne stručnjake u jedinstveni žiri, a počasno mesto pariskog žirija pripalo je predsednici Serbia Fashion Week-a, gospođi Svetlani Horvat.
Ideja za festival slovenske mode potekla je iz želje da se promoviše što veći broj dizajnera sa ovih prostora koji svoj talenat još nisu imali prilike da prikažu na najprestižnijim Nedeljama mode. Cilj organizatora bio je da otvori vrata svetske modne scene i manje poznatim dizajnerima istočnih zemalja i na taj način ih lansira među najpoznatije ljude modne scene, kako modne novinare i svetsku modnu javnost, tako i velike kupce. Više od 30 učesnika iz različitih zemlaja predstavilo je svoje kolekcije a ujedno tematski predstavili i slovenske zemlje koje imaju sličnu istoriju, korene i tradiciju. Ove jeseni Serbia Fashion Week otvorio je novo poglavlje za naše dizajnere koji su svojim učešćem ulepšali Nedelju mode u prelepom Parizu!

Jelena Galetin Žakić, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com