Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Uticaj naprednih tehnologija na banjski i sportsko-rekreativni turizam

Uticaj naprednih tehnologija na banjski i sportsko-rekreativni turizam

  • PDF

Build energy team - BET i Specijalna bolnica Čigota, pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS, Ministarstva zdravlja RS, Turističke organizacije Srbije, Privredne komore Srbije - PKS i Udruženja banja Srbije, organizuju 3. novembra 2017, od 11h, u Specijalnoj bolnici Čigota, Zlatibor, Regionalni okrugli sto: „Uticaj naprednih tehnologija na banjski i sportsko-rekreativni turizam.“

Na Skupu će govoriti: dr Željko Stakić, generalni direktor, Specijlna bolnica Čigota; dr Nata Ćirić, Sektor za turizam, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije; predstavnik Ministarstva zdravlja Republike Srbije; Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, AP Vojvodina; Ljiljana Čerović, Turistička organizacija Srbije; dr Zoran Paunović, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Institut „Dr Simo Milošević“, Igalo, Crna Gora; Tijana Maljković, sekretar, Udruženje za turizam, Privredna komora Srbije; Branko Stefanović, direktor, Sektor za prodaju državnoj upravi, Telekom Srbija; Bojan Grujički, direktor, Viessmann; Dragoljub Lukić, menadžer prodaje, Chip Card; prim. mr sci. dr Aleksandar Jokić, direktor, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača; Aleksandar Radošević, generalni direktor, Zdravstveno turistički centar, Banja Vrućica, Republika Srpska; dr Milija Bulatović, predsednik Nadzornog odbora, Nacionalni park Đerdap.
Na Okruglom stolu će prisustvovati preko 60 predstavnika ministarstava, gradova i opština, banjskih i sportsko - rekreativnih centara, hotela, specijalnih bolnica za rehabilitaciju, turističkih organizacija, JKP i JP, kao i nosioci naprednih tehnologija iz Srbije i regiona.
Cilj Regionalog okruglog stola je sagledavanje mesta turističke privrede u regionu i Srbiji sa fokusom na povećanje konkurentnosti turističke ponude putem: naprednih tehnologija u oblasti hotelijerstva, banjskog i sportsko rekreativnog turizma; primene mera energetske efikasnosti u domenu grejanja i rasvete u turističkim centrima; racionalnog korišćenja pijaće vode i tretmana otpadnih voda u banjskim i sportsko-rekretivnim centrima; sistema upravljanja informacijama i obezbeđivanja sigurnosti i bezbednosti informacionih podataka u turizmu; unapređenja saradnje između vlada, resornih ministarstava, turističkih organizacija, banjskih i sportsko -rekereativnih centara u Srbiji i regionu.
Svetska zdravstvena organizacija predviđa da će do 2030. godine zaštita i briga o zdravlju postati najjača svetska industrija i jedan od najvećih pokretača turističkih putovanja. Zdravstveni turizam je najbrže rastuća grana turizma u svetu, sa godišnjim rastom od 15 do 20%. Zdravstveni turizam je izuzetno zahtevan spoj turizma i medicine. U toj oblasti sve mora biti visoko sofisticirano, a da uspeh u najvećoj meri zavisi od: kvaliteta usluga, cene, stručnog osoblja koje govori makar jedan strani jezik, lake dostupnosti destinacija, uređene infrastrukture, sertifikacija i akreditacija. Stoga, poseban akcenat Vlada Republike Srbije stavlja na razvoj banjskog turizma koji ima prednosti u odnosu na banje u regionu jer pored spa centara, banje Srbije pružaju i usluge u okviru specijalnih bolnica za rehabilitaciju i sportsko-rekretivnih centara.
Više informacija na www.bet.org.rs.

Jovanka Arsić - Karišić, predsednik UO, BET
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com