Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Prvi Dani Vojvodine u Podgorici

Prvi Dani Vojvodine u Podgorici

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 13
  • Sledeća

Podgorica je tokom dvodnevne manifestacije „Dani Vojvodine u Podgorici“, 27. i 28. oktobra dobila novu ulicu - Vojvođanski sokak. Naime, Podgoričani su ustupili deo gradskog trga, Trga nezavisnosti, kućicama i štandovima na kojima su se Vojvođani potrudili da predstave izbor iz svoje bogate ponude vezane za turizam, gastronomiju i vino. Po interesovanju domaćina, više nego uspešno.

Toplom dobrodošlicom, ljubaznošću i srčanošću, Podgoričani su učinili da se Vojvođani u njihovom gradu osećaju kao kod kuće. Ova manifestacija bile je svojevrsan poziv građanima Podgorice i Crne Gore da dođu bar na dva dana, produženi vikend ili čitavu nedelju u Vojvodinu, i upoznaju ponešto od onoga što je vredno znati o njenoj kulturi i istoriji, probaju lokalne specijalitete na njenim salašima i čardama, uz vina iz nekih od njenih sedam vinskih rejona, ne bi li razbili predrasudu o dosadnoj i bezličnoj ravnici, jer to ona nije. U Vojvodini ima šta da se doživi, vidi, proba. „Vojvođanski sokak“ obišle su i delegacije Republike Crne Gore na čelu sa gradonačelnikom Podgorice, gospodinom Slavoljubom Stijepovićem, i AP Vojvodine. Vojvođansku delegaciju predvodio je predsednik Pokrajinske vlade, gospodin Igor Mirović, koji je bio i domaćin na svečanom prijemu povodom „Dana Vojvodine u Podgorici“ u hotelu Hilton. Na prijemu su osim predstavnika Vlade i institucija, privrednika AP Vojvodine, bili prisutni članovi Vlade Crne Gore, predstavnici turističkih organizacija, privrednih komora, privrednici, članovi srpskih udruženja u Crnoj Gori, prijatelji. Zahvaljujući se na toploj dobrodošlici, predsednik je podsetio da je cilj ove manifestacije predstavljanje kvaliteta koji Vojvodina ima, ne samo u turističkoj i privrednoj sferi, nego i u oblastima proizvodnje hrane i pića, odnosno oblastima koje znače život, i izrazio uverenje da će ovo predstavljanje vojvođanske ponudi prerasti u tradicionalno. - Danas smo sa predstavnicima Vlade Crne Gore i predstavnicima grada Podgorice dogovorili da ćemo već naredne godine u Novom Sadu održati „Dane Podgorice“, a ja mislim i „Dane Crne Gore u Vojvodini“ i time trasirati put dugoročnijoj i sveobuhvtnijoj saradnji Vovjodine i Crne Gore, jer Vojvodina je i kroz istoriju, bila prisutna u Crnoj Gori. Želim da se večeras prijatno osećate i da sa manifestacije ponesete prijatne utiske. Računajte na Vojvodinu uvek i u svemu. Bićemo podrška i saradnici u svim zajedničkim projektima koje mogu da se realizuju sa institucijama Crne Gore, Republike Srbije, posebno AP Vojvodine - rekao je između ostalog gospodin Igor Mirović. Atmosferu je upotpunio Tamburaški orkestar „Romansa“, gajdaš Maksim Mudrinić. Prikazan je i kratak film o lepotama Vojvodine, u kojima ni izbliza nije moglo da stane sve, ali dovoljno da zagolica znatiželju i dodatno motiviše turiste iz brdovite Crne Gore da krenu put ravne Vojvodine. Sve to začinili su vina vinara iz Udruženja vinara i vinogradara Fruške gore, otkrivajući im dušu ove, u isto vreme i jednostavne i moćne Pokrajine. Druženje je potom nastavljeno u Modernoj galeriji, gde se sa 22 slike pod nazivom „Prolaznici“ predstavio akademski slikar, direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Radovan Jokić. Dane Vojvodine u Podgorici organizovala je Turistička organizacija Vojvodine uz podršku Pokrajinske vlade.
Istovremeno, u organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) i Privredne komore Crne Gore (PKCG), uz podršku Pokrajinske vlade, održan je Privredni forum na kojem su predstavljeni ekonomski potencijali i investicioni ambijent Crne Gore i AP Vojvodine.

Viđe fotografija na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com