Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Dani Vojvodine u Podgorici potenciraju turističku, ali i privrednu i kulturnu saradnju između Vojvodine i Crne Gore

Dani Vojvodine u Podgorici potenciraju turističku, ali i privrednu i kulturnu saradnju između Vojvodine i Crne Gore

  • PDF

- Ovo je prvi put da se turistička ponuda Vojvodine predstavlja u Podgorici zahvaljujući gradu Podgorici i njenom gradonačelniku, gospodinu Slavoljubu Stijepoviću, i njegovim saradnicima - izjavio je predsednik Pokrajinske Vlade, gospodin Igor Mirović, obilazeći štandove u okviru „Vojvođanskog sokaka“, vidno zadovoljan kompletnom postavkom, organizacijom, kao i raznovrsnošću i kvalitetom ponuđenih proizvoda, na manifestaciji Dani Vojvodine u Podgorici, 27. i 28. oktobra, na Trgu nezavisnosti, u centru grada.

Predsednik Mirović je rekao da za ovakve kontakte ima razloga, jer Crna Gora i Vojvodina su povezane kroz privredne, kulturne, turističke i druge potencijale. Vojvodina je nastupom ova dva dana predstavila svoju suštinu i vrednosti sa ciljem povećanja turističke razmene. On je iskazao nadu da ovo nije usamljen slučaj i da će obostrano predstavljanje Vojvodine u Podgorici i Crne Gore u Vojvodini postati tradicija jer za to postoji potreba. - Odnosi između Srbije i Crne Gore su veoma dobri, i realizacija infrastrukturnih projekata u obe države ne samo da će učvrstiti veze već i mobilnost turiste u obe zemlje - istakao je predsednik Mirović. Da je osim turističkog aspekta, bilo reči i o saradnji u oblasti privrede i kulture, svedoče razgovori između Privredne komore Vojvodine (PKV) i Privredne komore Crne Gore (PKCG), tim povodom. Vojvodinu je predstavilo i dvadeset privrednika, a ideja je, kako je naglasio gospodin Mirović, da se sledeće godine, ovakav isti događaj organizuje u Vojvodini, na kojem bi se Vojvođanima predstavila Podgorica i Crna Gora. Gradonačelnik, gospodin Stejpović, je istakao da su Dani Vojvodine u Podgorici lep događaj za ovaj grad i da je Trg nezavisnosti obogaćen sadržajima iz Vojvodine. On je rekao da ova saradnja nije slučajna, s obzirom na brojnu zajednicu Crnogoraca u Vojvodini i da je obostrana želja i Vojvodine i Crne Gore da se ta saradnja razvije u više smerova, ne samo u turističkom smislu, već i u privrednom, kulturnom i svakom drugom. Gradonačelnik je podvukao da ovakva fešta obogaćuje grad i njene građane, s obzirom na kvalitet ponuđenih sadržaja. On se zahvalio gospodinu Miroviću, ali i svim proizvođačima i gostima koju su došli da predstave svoje proizvode i svoj rad, i da učine jedan lep doživljaj Podgoričanima i svima koji su se ova dva dana zatekli u crnogorskoj prestonici. Takođe je saopštio da će Crnogorci sledeće godine imati šta da ponude Vojvođanima u Novom Sadu, u uzvratnoj poseti. Dane Vojvodine u Podgorici je organizovala Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Pokrajinske vlade. Privredni forum organizovala je Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Crne Gore, takođe uz podršku Vlade AP Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com