Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Nataša Pavlović: Regionalna promocija turističkih potencijala Vojvodine dovodi turiste

Nataša Pavlović: Regionalna promocija turističkih potencijala Vojvodine dovodi turiste

  • PDF

Turistička organizacija Vojvodine (TOV) je uspešno nastavila predstavljanje turističkih potencijala Vojvodine osim u zemlji i u regionu, ovoga puta 27. i 28. oktobra, na Trgu nezavisnosti u Podgorici. „Vojvođanski sokak“, uređen po svim standardima dobrog ukusa, pružio je Podgoričanima zadovoljstvo susreta sa turističkom, gastronomskom, vinskom, kulturnom ponudom Vojvodine. Zato ni ne čudi što je „Sokak“ u petak i subotu bio najdinamičniji deo grada.

Direktorica TOV, gospođa Nataša Pavlović, ističe da su rezultati ovakvog vida promocije uspostavljanjem direktnog kontakta sa publikom, već vidljivi, i da je kada je reč o prometu turista iz Crne Gore, prema zvaničnim statističkim podacima, zabeležen porast od 8,4% u broju dolazaka i noćenja od 14,1%, što je pokazatelj da se te posete ne mogu objasniti samo rođačkom i prijateljskom povezanošću.
- Kako bi turisti iz Crne Gore imali veća saznanja šta mogu da vide, obiđu, posete, na promociji u „Vojvođanskom sokaku“, osim vojvođanske gastronomije, TOV je dao predloge za kratke izlete i insertere, sa ponudom turističkih agencija. Kao izuzetno značajnim pokazala se promocija kulturnog nasleđa, Novog Sada kao Omladinske prestonice kulture 2019, ali i drugih atraktivnih destinacija koje do sada nisu dovoljno promovisane. Od urbanih gradskih celina predstavili smo TO Vršac, TOO Bačku Palanku, TOO Sremske Karlovce, TOO Novi Bečej i TOO Belu Crkvu. Nastavićemo sa promocijama naše Pokrajine u regionu, jer najveće grupe turista dolazi upravo iz regiona, ali ćemo takođe nastaviti, da se kroz regionalne turističke proizvode umrežavamo i promovišemo na dalekim tržištima. Jedan od benefita ove posete Podgorici je dogovor zajednički nastup TOS i TOCG, u čijem društvu će se naći i TOV - objasnila je gospođa Pavlović i dodala da je cilj zajedničkog sastanka predstavnika Pokrajinske vlade i Vlade Crne Gore, na kojima je gospodin Igor Mirović TO Vojvodini pružio izuzetnu podršku, posebno kada su u pitanju daleka tržišta.
TOV je imala samostalni nastup na proslavi 45. Nacionalnog dana Ujedinjenih Arapskih Amirata (UAE) krajem prošle godine, i na sajmu turizma ATM (Arabian Travel Market) u Dubaiju, u aprilu, na Internacionalnom sajmu turizma „GITF 2017“ u Guandžou (Guanghzhou) u Kini i na Konferenciji „Zemlje Balkana“ održane u okviru sajma, u februaru ove godine. Po rečima direktorice, planovi su nastavak učestvovanja na manifestacijama reprezentovanja celovite ponude Vojvodine u regionu, i okupljanje lokalnih turističkih organizacija, željnih da se predstave na ovakav način. Idej je, kada je reč o predstojećem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, da se napravi vizuelni identitet Vojvodine, koja bi mogla da bude realizovana na predstojećem 40. Sajmu turizma od 22.-25. febrara 2018. godine. - Jedino kroz zajednički nastup možemo da prikažemo šta imamo da ponudimo, bilo da je reč o kulturnim atrakcijama, aktivnom odmoru na Fruškoj gori ili Vršačkim planinama, ili drugim zaštićenim dobrima kojim Vojvodina obiluje, bilo da je reč o turističkoj ponudi vezanoj za reke, gastronomiju i dr. To je prilika i za TO koje nastupaju sa nama da kroz regionalnu i drugu promociju mogu da prikažu svoju najbolju ponudu - istakla je gospođa Pavlović. Ona je posebnu zahvalnost izkazala Pokrajinskoj vladi na čelu sa Igorom Mirovićem, koja je u prva tri prioriteta razvoja svrstala turizam i podršci nastupa na način i mestima gde možda ne bi mogli sami. Sledeća stanica predstavljanja turističke ponude Vojvodine zakazan je za 02. i 03. novembar u Banja Luci. Nastup predviđa sličan koncept kao u Podgorici, sada u trajanju od jednog dana od 10:00 do 18:00 na Trgu Krajine u centru grada. Pripremljen je bogat kulturno-umetnički program, uz Vojvođansko veče, gde će uz zvuke tamburaša, vina i bogatu gastronomiju, biti prikazan ključne tačke u turizmu Vojvodine.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com