Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Merkurov naučni simpozijum o Šećernoj bolesti u Banjaluci

Merkurov naučni simpozijum o Šećernoj bolesti u Banjaluci

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Naučni simpozijum „Šećerna bolest - uvek aktuelna tema“, u organizaciji Medicinskog fakulteta iz Banjaluke, Specijalne bolnice Merkur iz Vrnjačke Banje i medijske kuće Medici.com iz Banjaluke otvoren je u četvrtak, 02. novembra 2017. godine u Kristalnoj Sali hotela Bosna.

Simpozijum je održan u okviru manifestacije Dani Merkura u Republici Srpskoj, tokom koje su pored pomenutog simpozijuma organizovani i sastanci u Ministarstvu turizma i Ministarstvu zdravlja, a završiće se okruglim stolom na temu: Perspektive razvoja medicinskog turizma u banjama Republike Srbije i Republike Srpske, u organizaciji Ministarstva turizma Republike Srpske, skupu se se obratili direktor SB Merkur dr sci med Dejan Stanojević i dekan medicinskog fakulteta prof. dr Ranko Škrbić.
Naučni simpozijum Šećerna bolest - uvek aktuelna tema, kao deo aktivnosti Merkura u Banjaluci, ima za cilj da se dijabetes sagleda na jedan multidisciplinaran i sveobuhvatan način, kao i prezentovanje najnovijih trendova kada je terapije ove bolesti u pitanju. Ovaj skup okupio je lekare, u cilju edukacije i sticanja novih saznanja iz dijabetologije, sa perspektivom njihove implementacije u praksi.
Tim lekara Specijalne bolnice Merkur, mr sc. dr spec. Marijana Babić Prvulović, dr spec. Olga Janković i dr spec. Ljiljana Milovanović, kao Nacionalnog edukacionog centra za dijabetes u Srbiji i vodeće ustanove kada je ova bolest u pitanju, bio je uključen u predavanja na teme edukacije, prevencije i terapije dijabetesa, zajedno sa eminentnim stručnjacima iz oblasti dijabetologije Republike Srpske.

Bojana Beljić, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com