Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Svi potencijali Vojvodine predstavljeni u Banjaluci

Svi potencijali Vojvodine predstavljeni u Banjaluci

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Privredno-turistička manifestacija Dani Vojvodine u Banjaluci, održana je 02. i 03. novembra u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine uz podršku Ministarastva trgovine, turizma i telekomunikacije Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade AP Vojvodine.

Prvog dana, održan je Privredni forum u organizaciji Privredne komore Republike Srpske i Privredne komore Vojvodine na kome je učestvovalo preko 60 privrednika. Na konferenciji za medije, kao i na otvaranju foruma, prisutnima su se obratili potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, potpredsednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, predsednik Privredne komore RS Boško Đurić, ministar trgovine i turizma u Vladi RS Predrag Gluhaković.
Istaknuto je da je postojeća privredna saradnja RS i Vojvodine na zavidnom nivou, ali da postoji prostor za dalje širenje te saradnje i ukvantitativnom i u kvalitativnom smislu.
Na Forumu su predstavljeni ekonomski potencijali i investicioni ambijent Republike Srpske i AP Vojvodine, gde je vojvođanske potencijale predstavio direktor Razvojne agencije Vojvodine, Nikola Žeželj. Održani su i bilateralni susreti privrednika na temu povezivanja i uspostavljanja poslovne saradnje između subjekata sa teritorije Republike Srpske i AP Vojvodine, koja bi dodatno ekonomski osnažili region.
U sali Piano bara hotela Bosna, pred brojnim zvanicama iz javnog i društvenog života Banjaluke, u večernjim časovima prvog dana manifestacije, Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, organizovala je Vojvođansko veče. Uz muziku tamburaša i bogatu trpezu jela specifičnih za Vojvodinu predstavljena je ponuda turističkih i kulturnih osobenosti vojvođanske ravnice. Prisutnima su se obratili pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, ministar trgovine i turizma u Vladi RS Predrag Gluhaković, direktor Turističke organizacije Banjaluke Ostoja Baršin i direktorica TO Vojvodine Nataša Pavlović.
- Cilj nam je da prikažemo da Vojvodina kao destinacija ima da ponudi za svakog po nešto, pre svega urbane gradske celine, kao što su Novi Sad, Sremski Karlovci, Vršac kao vinski grad koji se nalazi na svetskoj vinskoj mapi. Osim toga svakako vas pozivamo da posetite naše čarde, salaše, da probate naša vina i bogatu gastronomsku ponudu. Ono što je zanimljivo je da je Fruška gora idealna za ljubitelje pešačenja, biciklizma i svih ostalih oblika aktivnog odmora, ali isto tako možete posetiti 17 pravoslavnih manastira sa bogatom riznicom. Južni Banat sa jedinom peščarom u Evropi, Deliblatskom peščarom, svakako da je posebno interesantan - izjavila je Nataša Pavlović.
U programu su učestvovali tamburaški orkestar Od Baha do sevdaha i KUD Svetozar Marković iz Novog Sada.
Drugog dana manifestacije, na glavnom banjaličkom gradskom trgu - trgu Krajine priređen je Vojvođanski sokak u kom je na prigodno uređenim štandovima promovisana turistička, ugostiteljska, vinska, gastronomska, kulturna ponuda Vojvodine, a brojnim građanima koji su uprkos lošem vremenu došli na trg, predstavile su se turističke organizacije iz Vršca, Žablja, Bačke Palanke, Novog Sada, Subotice, Temerina, Šida, Sremske Mitrovice, Rume, Kovačice, Novog Bečeja, Iriga, Vrbasa, Sombora, Pećinaca, Šida kao i Vinarija Tatalović iz Vršca i Udruženje vinara Riđica.
Organizovana je i nagradna igra za sve zainteresovane građane, da bi na završetku manifestacije brojni pokon vaučeri bili podeljeni na javnom izvlačenju.
Za uspešnu organizaciju cele manifestacije, Turistička organizacija Vojvodine duguje neizmernu zahvalnost kolegama iz Turističke organizacije Banja Luke, za nesebičnu požrtvovanost i posvećenost, i sveobuhvatnu podršku i pomoć.
Više informacija sa ove manifestacije možete da pogledate na: http://vojvodinaonline.com/novosti-i-obavestenja/odrzani-dani-vojvodine-u-banjaluci/.

Tekst i fotografije: Turistička organizacija Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com