Wed12062023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Tematska radionica projekta CULTURWB novosadskog PMF-a

Tematska radionica projekta CULTURWB novosadskog PMF-a

  • PDF

Projekat “Jačanje kapaciteta za promene u turizmu na Zapadnom Balkanu - izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom –CULTURWB”, je koordinatorski projekat Univerziteta u Novom Sadu iz EU programa Erazmus plus, započet u decembru 2016. godine sa trajanjem do 2019.

Pored Prirodno-matematičkog fakulteta čiji je Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo odgovoran za implementaciju aktivnosti i nastavno-naučne rezultate projekta, u konzorcijumu učestvuje još 12 institucija iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore, Austrije, Holandije i Nemačke. CULTURWB projekat u fokus stavlja kulturni turizam kao posebnu oblast turizma koja se bavi dubokim kulturološkim iskustvom pojedinca - bilo na estetskom, bilo na intelektualnom, emocionalnom ili psihološkom nivou.
Prva TEMATSKU RADIONICU ovog projekta će se održati u četvrtak, 9. novembra 2017. godine od 10:00 do 12:30h u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu (Trg galerija 1).
Cilj radionice je da sve zainteresovane strane upozna sa ciljevima, nastavno-naučnim rezultatima i značajem CULTURWB projekta, sa posebnim fokusom na konkursima za celoživotno učenje, koji su jedan od rezultata projekta. Namenjeni su edukaciji zaposlenih u ustanovama kulture i zaštite kulturnog nasleđa, kao i drugim zainteresovanim licima. Organizatori napominju da će ovi kursevi tokom trajanja projekta biti potpuno besplatni.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com