Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička Srbija posle Londona na sajmovima u Atini i Solunu

Turistička Srbija posle Londona na sajmovima u Atini i Solunu

  • PDF

Na Svetskom sajmu turizma u Londonu / World Travel Market 2017, jednom od vodećih i najvećih sajmova turizma na svetu, koje je mesto susreta za više od 50.000 izlagača i profesionalnalnih posetilaca, predstavnika najznačajnijih subjekata globalne turističke privrede, održanom od 6. do 8. novembra, na objedinjenom izlagačkom prostoru pod okriljem Nacionalne Turističke organizacije Srbije, uz Turističku organizaciju Beograda učestvovale su i turističke organizacije Vojvodine i Novog Sada, zatim Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Nacionalna avio kompanija Er Srbija, agencije Glob Metropoliten Turs, Serbia Tour Operator - DMC for Serbia and Balkans i Omniturs, hoteli Radisson Blu Old Mill, Belgrade City Hotel, Life Design Hotel, JP Stara Planina, MK Mountain Resort.

Nastup Turističke organizacije Beograda je fokusiran na promociju Beograda kao city break destinacije, grada kulturnih i sportskih manifestacija, i kao poželjne destinacije za podsticajna i MICE putovanja. Tokom prvog dana sajma predstavnici Turističke organizacje Beograda su već obavili veliki broj razgovora na unapred zakazanim sastancima.
Na sajmu je održan i veliki broj edukativnih predavanja i radionica, na kojima su predstavljeni najnoviji trendovi u marketingu, brendiranju u promociji destinacija.
Gotovo istovremeno, u Atini je održan poslovni događaj na kom je predstavljena turistička ponuda Beograda i Srbije za grčke turoperatore i agencije, u organizaciji naše Nacionalne avio kompanije Er Srbija i Atinskog internacionalnog aerodroma.
Na događaju koji je okupio predstavnike najvećih i najznačajnijih turističkih agencija iz Grčke, predstavljen je nov model poslovanja kompanije Er Srbija za rad sa agencijama, kao i ponuda Beograda i Srbije za turističko tržište Grčke. Turistička organizacija Beograda i Nacionalna Turistička organizacija Srbije su kroz prezentacije i video materijale predstavili aktuelnosti i novine u turističkoj ponudi, sa fokusom na nove smeštajne kapacitete, turističke atrakcije, kulturne, sportske i zabavne manifestacije i druge elemente značajne za kreiranje turističkih paketa za Beograd i Srbiju.
Turisti iz Grčke su na četvrtom mestu po broju poseta u Beogradu od početka godine i na petom mestu po ostvarenim noćenjima, sa tendencijom daljeg rasta.
U nastavku poslovnih aktivnosti na turističkom tržištu Grčke, Turistička organizacija Beograda od 9. do 12. novembra učestvuje na Maratonu u Atini prezentacijom na štandu, a od 10. do 12. novembra nastupa i na sajmu turizma „Philoxenia” u Solunu.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com