Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Održana promocija promotivnih filmova opštine Temerin

Održana promocija promotivnih filmova opštine Temerin

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 14
  • Sledeća

Promocija novih promotivnih filmova opštine Temerin održana je 9. novembra 2017. u Kulturnom centru opštine Temerin u prisustvu velikog broja zvanica iz privrednog sektora, poljoprivrednog i javnog sektora, iz ustanova i udruženja građana.

Projekat snimanja novog promotivnog video materijala opštine Temerin je veliki projkat koji je Turistička organizacija opštine Temerin sprovela u 2017. godini. Kompletan snimljeni materijal urađen je u tri celine - duži promotivni film opštine Temerin sa naratorom, turistički spot i film o privredi opštine Temerin. Priređeni su i prevodi ovog materijala na mađarski i engleski jezik. Promotivni film opštine Temerin predstavlja glavne odlike i vrednosti naše opštine u celosti - kroz osmominutnu video prezentaciju. Privredni film ima za zadatak da predstavi izuzetno aktivnu privrednu delatnost naše opštine, poljoprivrednu proizvodnju, da pokaže velike kompanije i preduzeća koji imaju dugu tradiciju uspešnog poslovanja, da promoviše preduzetništvo i pokaže spremnost lokalne samouprave da podrži i podstakne investitore da svoj interes za poslovanje nađu na teritoriji opštine Temerin.
Promociji su prisustvovali i predstavnici Vlade AP Vojvodine i Privredne komore Vojvodine kojima se posebno zahvaljujemo: dr Saša Stevanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo; gospođa Katica Uzelac, pomoćnica pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i mr Zoran Trpovski, sekretar Udruženja industrije Privredne komore Vojvodine.
Prisutnima se obratio gospodin Nikola Ember, zamenik predsednika opštine Temerin, koji je pozdravio sve prisutne u ime opštine Temerin.
- Ovaj projekat realizovan je uz svesrdnu podršku lokalne samouprave sa ciljem da opštinu Temerin pozicionira u privrednom, turističkom i kulturnom smislu na mapi našeg regiona i nadamo se da ćemo to učiniti na jedan vrlo uspešan način, jer u savremenoj komunikaciji u tržišnim uslovima, audio-video komunikacija predstavlja vrlo ozbiljan pristup u privlačenju stranih investicija - rekao je gospodin Ember.
Gospođa Ivana Mitrović istakla je da je Turistička organizacija opštine Temerin tokom 2017. sprovela kampanju „Temerin-mesto susreta“ u okviru koje su snimljeni i promotivni video materijali. Gospođa Mitorović se zahvalila svima koji su učestvovali u procesu snimanja, a posebno produkcijskoj kući Kontrast Media, na profesionalnoj saradnji.
Gospođa Mira Rodić, članica opštinskog veća opštine Temerin zadužena za resor privrede i poljoprivrede govorila je o važnosti privrede i preduzetništva u našoj opštini. Činjenica koju je posebno istakla jeste ta da je u opštini Temerin od ukupnog broja zaposlenih oko 75% zaposleno u realnom sektoru što je od izuzetnog značaja. Podsticaji opštine Temerin privredi i poljoprivredi su brojni, a ističe programe zapošljavanja, subvencionisanje kamata za kredite za oko 100 nosioca poljoprivrednih gazdinstava, stipendiranje učenika srednje škole „Lukijan Mušicki“ što predstavlja prilagođavanje školovanja potrebama lokalne privrede, a nakon završene škole učenici imaju mogućnost zapošljavanja u lokalnoj privredi.

Tekst i fotografije: Turistička organizacija opštine Temerin

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com