Mon04222024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Slatka jesen novosadskih preduzetnika u petak na FIMEK-u

Slatka jesen novosadskih preduzetnika u petak na FIMEK-u

  • PDF

Udruženje „Libertas“ pod pokroviteljstvom Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada, organizuje manifestaciju „Slatka jesen novosadskih preduzetnika“, koja će se održati u petak, 17. novembra 2017. godine, sa početkom u 10 časova, na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu - FIMEK, u amfiteatru „Prof. dr Slavko Carić“.
Manifestacija "Slatka jesen novosadskih preduzetnika" ima za cilj da doprinese promociji preduzetništva u pčelarstvu kroz podizanje svesti i unapređenje znanja o ulozi i značaju pčelarstva u poljoprivrednoj proizvodnji, potrebi umrežavanja i unapređenja proizvodnje, odnosno proizvodnje meda sa većom dodatom vrednosti, uvođenjem inovacija i povećanjem kvaliteta u skladu sa zahtevima inostranog tržišta.

Cilj manifestacije je da ukaže na benefite bavljenja pčelarstvom, sa akcentom na proizvodnju i kvalitet proizvoda; da ojača međuinstitucionalnu saradnju pčelara i poljoprivrednika kroz teorijska i praktična predavanja i da ukaže na potrebu intenzivnije zaštite pčela od trovanja pesticidima kako bi se povećali prinosi pčelara i zemljoradnika. Promocijom preduzetništva, kroz inovativni pristup pčelarstvu, uticaće se, kako na održivost proizvodnje, tako i na negovanje zdravih stilova života i veće prinose u poljoprivrednoj proizvodnji.
Manifestaciju će otvoriti predstavnici Udruženja „Libertas“, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment prof. dr Dragan Soleša i predstavnici Grada Novog Sada. O značaju manifestacije govoriće i predsednik Društva pčelara „Jovan Živanović“ iz Novog Sada, kao i predsednik Udruženih poljoprivrednika Srbije.
Predavači će držati pradavanja o činiocima razvoja pčelarske proizvodnje, rizicima u pčelarskoj proizvodnji, preduzetništvu u pčelarstvu, mogućnostima organske proizvodnje meda u Vojvodini, evropskim podsticajnim merama razvoja ovog sektora, specifičnim zahtevima evropskog tržišta, kao i mogućnosti dodatnih finansijskih podsticaja za razvoj i unapređenje meda sa geografskim poreklom.
Program manifestacije:
Svečaano otvaranje manifestacije zakazano je za 11h, a nakon obraćanja prof. dr Dragana Soleše i predstavnika Grada Novog sada, biće održana dva predavanja. Od 12h prof. dr Radivoj Radovanović govoriće na temu „ Funkcionalna hrana i njen značaj u ishrani savremenog čoveka, a prof. dr Jelena Bošković na temu „Primena tehnologije genetičkog inžennjeringa u poljoprivredi i uticaj na životnu sredinu“.
Od 14h je Okrugli sto o značaju umrežavanja preduzetnika, a svoja iskustva izneće Miša Čupić iz Društva pčelara „Dr Jovan Živanović“, Svetozar Murgaški - Udruženi poljoprivrednici Srbije i dipl. Ing Sergej Vujačić - Voćar.
Manifestacija je otvorenog karaktera i slobodan je ulaz za sve posetioce.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com