Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Veliki uspeh studenata hotelijerstva PMF-a na takmičenju u Makarskoj

Veliki uspeh studenata hotelijerstva PMF-a na takmičenju u Makarskoj

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

Već treću godinu zaredom u Makarskoj se održava međunarodno takmičenje konobara, barmena, barista i restorana. Ove godine "Grand gourmet 2017" održan je od 7. do 10. novembra 2017. godine u Makarskom hotelu Meteor. Na međunarodnom takmičenju barmena u pripremanju aperitivnih i dugih koktela, u organizaciji SKMER-a i Hrvatskog udruženja barmena, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo predstavljalo je pet studenata koji su osvojili značajne nagrade.

Student Katarina Korolija predstavila je dugi koktel "Adriatic Sunrise", a za aperitivni koktel "Summer Day" osvojila je pehar za Najbolji Maraska koktel.
Katarina Adamović predstavila je aperativni koktel "Blonde Attack", a za dugi koktel "Biscayne Bay Sunset" osvojila je drugo mesto u kategoriji "Long drink Finest call".
Drugo mesto u kategoriji Aperitiv Maraska Cocktail osvojio je i Nikola Zeljak sa svojim koktelom "Beautiful Flow".
Milan Munižaba osvojio je treće mesto u kategoriji Long drink Finest call sa koktelom "Red Passion", dok je treće mesto u kategoriji Long drink Maraska osvojio Vladimir Jež sa koktelom "King Julian Crown".
U disciplini takmičenja restorana studenti Jelena Ratković i Ana Milošević su gotovo besprekorno pripremile i uslužile prošireni meni od četiri ganga. Osvojile su treće mesto u generalnom plasmanu i bronzanu medalju.
Tim studenata predvodili su Nastavnici veština Milorad Todorović i Goran Radivojević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com