Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Konstituisana Grupacija za metalnu i elektroindustriju u Udruženju industrije Privredne komore Vojvodine

Konstituisana Grupacija za metalnu i elektroindustriju u Udruženju industrije Privredne komore Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

U Privrednoj komori Vojvodine (PKV) u ponedeljak, 20. novembra 2017. godine održana je konstitutivna sednica Grupacije za metalnu i elektroindustriju u okviru Udruženja industrije PKV, koja broji 11 članova.

Radom Grupacije predsedavao je mr Zoran Trpovski, sekretar Udruženja industrije PKV. Za predsednika Grupacije, izabran je Zoran Pekez, menadžer Vojvodina metal klastera iz Temerina, a za zamenika predsednika Dušan Petrović, regionalni menadžer ATB Sever iz Subotice.
Na sednici je usvojen Poslovnik o radu Grupacije, a izneti su brojni predlozi tema za budući rad sa ciljem unapređenja uslova rada i poslovanja članova Grupacije, koje će se razmatrati na narednim sednicama. Odgovarajući zaključci i predlozi biće upućeni nadležnim organima.
- Grupacija za metalnu i elektroindustriju zastupaće interese svojih članica kroz uspostavljanje kontakta sa državnim organima i drugim institucijama koje utiču na poslovanje. Zajednički cilj je stvaranje takve poslovne klime gde će privredni subjekti moći da pokažu i tržišno potvrde svoj kvalitet, kreativnost i rad. Ovaj sektor je pokazao vitalnost i sposobnost da se dokaže na veoma ozbiljnim tržištima i uvereni smo da će tako biti i u budućnosti. Grupacija će predlagati izmene i dopune zakonskih i podzakonskih akata u oblasti svoje delatnosti i pratiti efekte njihove primene u praksi, a aktivno će pratiti i ostale elemente koji mogu da utiču na uslove poslovanja ovog segmenta industrije - istakao je mr Zoran Trpovski.
Sednici Grupacije prisustvovali su i koordinator rada udruženja PKV mr Dragomir Đukić, sekretar Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja usluga PKV Slavica Hajder i samostalni stručni saradnik u Udruženju industrije PKV Aleksandra Matković.
Jovana Apić, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com