Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Konstituisana Grupacija za organsku proizvodnju PKV

Konstituisana Grupacija za organsku proizvodnju PKV

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

U Privrednoj komori Vojvodine (PKV) u četvrtak, 16. novembra 2017. godine održana je konstitutivna sednica Grupacije za organsku proizvodnju, u okviru Udruženja poljoprivrede PKV čime je formiranje grupacija unutar Udruženja završeno.

Na sednici su jednoglasno verifikovani mandati članovima Grupacije. Za predsednika Grupacije jednoglasno je izabran prof. dr LJubinko Jovanović, dekan Univerziteta Edukons iz Sremske Kamenice, a za zamenika Jozef Gašparovski direktor „Zdravo organik“ iz Selenče. Na sednici je usvojen Poslovnik o radu, kojim se uređuje način rada Grupacije, kao i prava i obaveze članova Grupacije za organsku proizvodnju.
- Organska proizvodnja predstavlja veliki razvojni potencijal koji nije dovoljno iskorišćen. Formiranje Grupacije za organsku proizvodnu, omogućiće se proizvođačima organskih proizvoda da, zajedno sa drugim privrednim subjektima usklađuju međusobne odnose. Zadatak stručne službe Udruženja poljoprivrede PKV će biti da sve probleme, sugestije, predloge usmeri u pravcu rešavanja ka onim institucijama koje su kompetentne za to, kao i da permanentno radi na edukaciji svojih članica - rekla je Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja poljoprivrede PKV.
Na III sednici Odbora Udruženja poljoprivrede PKV, održanoj krajem oktobra ove godine, donete su Odluke o obrazovanju tri grupacije u okviru Udruženja poljoprivrede PKV – Grupacija za stočarstvo i ratarstvo, Grupacija za organsku proizvodnju i Grupaciju proizvođača grožđa i vina.
Jovana Apić, PR

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com