Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Upravni okruzi Srbije izlagači na narednom jubilarnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Upravni okruzi Srbije izlagači na narednom jubilarnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Mogućnosti saradnje i prednosti izlaganja na Novosadskom sajmu, sa akcentom na Poljoprivredni sajam prezentovane su načelnicima Upravnih okruga u Srbiji.
Prezentaciji je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije, Branko Ružić. Prema njegovim rečima Novosadski sajam je centralno mesto povezivanja privreda istoka i zapada i omogućava uspostavljanje saradnje firmi i kompanija iz celog sveta.

- Ministarstvo konstantno radi na unapređenju komunikacije i privredne saradnje između lokalnih samouprava, ali i na njihovom povezivanju sa firmama i kompanijama iz inostranstva, a u cilju privrednog i ekonomskog prosperiteta - rekao je ministar Ružić. Poljoprivredni sajam je prilika da takva saradnja bude uspostavljena. Kako je istakao generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, jubilarni, 85. Međunarodni poljoprivredni sajam bi trebalo da predstavi kompletnu ponudu firmi i kompanija koje posluju u oblasti agrara u našoj zemlji.
- Jedna od mogućnosti je i da se agrobiznis predstavi po celinama, odnosno upravnim okruzima cele Srbije. Na taj način, potencijalnim partnerima, a izlagačima i posetiocima Poljoprivrednog sajma iz inostanstva, na jednom mestu biće omogućen uvid u kompletnu ponudu srpske poljoprivrede.
Načelnicima upravnih okruga ponuđena je saradnja u oblasti turizma i energetike na sajmovima koji se organizuju na Novosadskom sajmu. U povezivanju načelnika upravnih okruga i ostvarivanju saradnje sa Novosadskim sajmom, doprineo je načelnik Južnobačkog okruga Milan Novaković.
Jubilarni, 85. međunarodni poljoprivredni sajam biće održan od 15. do 21. maja 2018. godine. Izlagači su već počeli da se prijavljuju, a kako se očekuje biće ih oko 1.500 i predstaviće proizvode i usluge iz 60 zemalja.
Tekst i fotografije: Sužba korporativnih komunikacija

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com