Fri06052020

Poslednja izmena:10:20:30 AM

Back KULTURA IZLOŽBE Marinia - prava modna poslastica na SFW-u

Marinia - prava modna poslastica na SFW-u

  • PDF

O njima će se tek čuti. Marina Ilić, dizajner i Ksenija Zlatić, brend manager, predstavile su svoju kolekciju „Specrtum“ trećeg dana prestižne srpske nedelje mode. Za neke otkriće, za druge potvrda onoga što su o njima čuli prateći napise o uspehu postignutom na najvećem svetskom modnom događaju NYFW-u u septembru ove godine.

Ispred Serbia Fashion Week-a i Art Hearts Fashion-a (AHF), jedne od najvecih i najuticajnih modnih organizacija u Sad, brend „Marinia“ se njujorškoj i svetskoj publici predstavio kolekcijom „Perspective“. - Kolekcija prikazana na SFW-u u Novom Sadu, slična je onoj u Njujorku. Nazvale smo je „Spectrum“ jer je inspirisana spektrom plavih, zelenih i ciklama boja, koje su kombinovine u različitim modnim elementima, ali i materijalima kao što su čipka i svila, čime je istaknuta elegancija našeg urbano - elegantnog stila - objašnjava Ksenija Zlatić. Atmosferi u Angel Orensanz Foundation, najstarijoj sinagogi na Menhetnu i jednoj od najlepših istorijskih objekata u gradu, gde je revija održana, prethodio je pravi haos i gužva, ali je revija prošla na najbolji mogući način i publika bila oduševljena ne samo modelima nego i celom atmosferom, kojoj je doprinela i milozvuci violine umetnice Ane Milosavljević, koja danas živi i radi u Njujorku.
U novosadskom performansu, u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, učestvovala je jedna druga, vruhunska umetnica, Jelena Tomašević, koja je, osim što je svojim glasom reviju učinila atraktivnijom, ponela dva modela iz ove kolekcije. - Za mene je uvek veliki izazov da u samim krojevima kombinujem različite stvari i neke nepravilne oblike, forme koje na prvi pogled ne idu zajedni, i da od njih pokušam da napravim jednu kompaktnu celinu - dodaje Marina Ilić. A da li će prevagnuti elegantnog ili urbanog, zavisi ne samo od situacije i kombinacije, već pre svega od načina i znanja na koji se komad nosi.

Foto: Svetlana Braun
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar