Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Tri zlata za članove Evropske akademije nauka na Svetskoj smotri inovatora u Kini

Tri zlata za članove Evropske akademije nauka na Svetskoj smotri inovatora u Kini

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Izuzetno nam je drago, što se jos jednom potvrdilo, da je vrednost inovacija naših članova prepoznata i verifikovana i u svetu, jer nauka nema naciju. Nauka je svetska baština. Naši Akademici imaju ozbiljne i realne projekte koji mogu ili već doprinose razvoju nacionalne privrede.

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Evropska akademija nauka na 2 nd WORLD INVENTION AND INNOVATION FORUM u Kini od 23. - 25. novembra 2017. Godine, delegirala troje članova koji su predstavljali Srbiju na ovom važnom, cenjenom i reprezentativnom takmičenju i izložbi inovacija od svetskog značaja.
Delegaciju Evropske akademije nauka je predvodio akademik Mladen Karić - koordinator za saradnju sa inostranstvom. Među velikim brojem izloženih patenata i inovativnih rešenja iz celog sveta, nije bilo lako, jer je konkurencija bila izuzetno jaka. Međutim, kvalitet patenata i inovacija naših članova se izdvojo i bio veoma zapažen. Naše kolege su osvojile tri zlatne medalje. Svaki od njih u svom domenu rada, interesovanja i angažovanja.
Zlatne medalje na WORLD INVENTION AND INNOVATION FORUM osvojili su:
akademik Milorad Matić - Nove mogućnosti lakih aviona; akademik Ljubiša Krunić - Ljubišina matematika - novi, savršen i jednostavan metod računanja; Stanko Mandić - član Kluba inovativnih umova Akademije - Ratarska mašina.
Poseban osvrt na ovaj događaj biće na Godišnjoj svečanoj skupštini o čijem datumu održavanja će javnost biti pravovremeno obaveštena.
Akademik Snježana baronesa Rajačić,
predsednik EVROPSKA AKADEMIJA NAUKA
www:eakademijanauka.com

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com