Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Konstituisana Grupacija za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju u PKV

Konstituisana Grupacija za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju u PKV

  • PDF

Konstituisanjem Grupacije za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju, oformljene su sve tri grupacije u Udruženju industrije Privredne komore Vojvodine (PKV) koje su bile obrazovane na sednici Odbora Udruženja. Pored pomenute, tu su i Grupacija za metalnu i elektroindustriju, kao i Grupacija za energetiku i energetsko rudarstvo.

Konstitutivna sednica Grupacije za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju u okviru Udruženja industrije PKV, koja broji 11 članova, održana je u utorak, 28. novembra 2017. godine.
- Grupacija za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju predstavlja veoma razvijen segment sa širokim brojem kompanija. Na ovom tržištu je uvek veoma dinamično, jer je njihovo poslovanje u direktnoj vezi sa celokupnim razvojem privrede, razvojem infrastrukture, potrošnjom i dugoročnim kreditiranjem. U Grupaciji su prisutni značajni predstavnici sva tri sastavna segmenta ovog tela - istakao je sekretar Udruženja industrije PKV mr Zoran Trpovski, koji je predsedavao radom Grupacije.
Za predsednika Grupacije, izabrana je Vesna Zvekić, tehnička direktorka kompanije „Polet“ iz Novog Bečeja, a za zamenika predsednika Vladimir Poljovka, pomoćnik generalnog direktora kompanije „Slovan Progres“ iz Selenče. Usvojen je Poslovnik o radu Grupacije, iznet je jedan broj tema za budući rad sa ciljem unapređenja uslova rada i poslovanja članova Grupacije, koje će se razmatrati na narednim sednicama. Odgovarajući zaključci i predlozi biće upućeni nadležnim organima.
- Grupacija će se truditi da maksimalno zaštiti interese svih članica kroz uspostavljanje kontakta sa državnim organima i drugim institucijama koje utiču na poslovanje kako bi se došlo do najkvalitetnijih zakonskih i podzakonskih akata u ovoj oblasti. Osim toga, biće obuhvaćena su i druga važna pitanja za funkcionisanje ovog sektora od čijeg razvoja zavisi veliki broj drugih privrednih subjekata - rekao je mr Zoran Trpovski.
Sednici su prisustvovali i koordinator rada udruženja PKV mr Dragomir Đukić i samostalni stručni saradnik u Udruženju industrije PKV Aleksandra Matković.

Jovana Apić, PR
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com