Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Savetovanje o savremenoj proizvodnji voća na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu

Savetovanje o savremenoj proizvodnji voća na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu

  • PDF

Poljoprivredni fakultet Novi Sad, Departman za voćarstvo, vinogradasrtvo i pejzažnu arhitekturu i Društvo voćara Vojvodine, uz generalno pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i sponzorstvo firme Agrofresh, Poljska, organizuje u amfiteatru i holu Fakulteta, Trg Dositeja Obradovića broj 8, u subotu, 09.12.2017. godine, tradicionalno Savetovanje o savremenoj proizvodnji voća.

Nakon svečanog otvaranja skupa i pozdravne reči organizatora i gostiju, od 10h o „Stanju i perspektivi proizvodnje voća u Srbiji - analiza 2017. godine, kuda i kako dalje“, govoriće prof. dr Zoran Keserović, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.
Potom sledi predavanje na temu „Prednosti korišćenja novih HBED helata za rešavanje problema hloroze uzrokovane nedostatkom gvožđa“, koje će održati Laurent Aubertin, Van Iperen International, Holandija.
O tome „Kako i zašto osnivati zadruge u oblasti poljoprivrede“, govoriće mr Jelena Nestorov-Bizonj, Zadružni savez Vojvodine.
„Primenu biostimulatora u voćarstvu“, predstaviće Christian Hubner, Van Iperen International, Holandija, dok će o „Tehnologiji upravljanja etilenom pre i posle berbe u cilju očuvanja kvaliteta plodova“ svoja iskustva izneti Przemysław Badowski, Agrofresh, Poljska.
„Optimizacija tehnologije gajenja visokožbunaste borovnice u specifičnim klimatskim i zemljišnim uslovima“, tema je izlaganja prof. dr Jasminka Milivojević, Poljoprivredni fakultet Beograd.
Gospodin Farina Maurizio, Italija, preneće „Iskustva u zaštiti jabuke u regiji Emilija Romanja (Italija) - grinje, jabukin smotavac, sistem konfuzije.
Savetovanje će zatvoriti dr Marko Injac, Agrosava, Beograd sa interesantnim predavanjem „Pojava i suzbijanje značajnijih štetnih organizama leske u svetu i kod nas“.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com