Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Matematičke i hemijske čarolije za vikend na novosadskom PMF-u

Matematičke i hemijske čarolije za vikend na novosadskom PMF-u

  • PDF

Za predstojeći vikend biće mnogo lepih i zanimljivih dešavanja na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu (PMF), Trg Dositeja Obradovića broj 3.
Petak, 8. decembar, rezervisan je za manifestaciju Dani matematike. Toga dana u zgradi Departmana za matematiku i informatiku PMF-a, od 14h, biće organizovan Simpozijum pod nazivom „Savremeni problemi matematike“.

Istog dana od19h u Startit centru, Mike Antića 2, je naučno-popularno predavanje pod nazivom „Matematika kao inspiracija umetnika XX veka“, a predavanje će održati prof. dr Siniša Crvenković.
Subota, 9. decembar, donosi pregršt dešavanja PMF, zgrada Deprtmana za matematiku i informatiku. Od 9h je godišnja skupština Društva matematičara Novog Sada. Sat kasnije biće otvorena Izložba plakata učenika koja nosi naziv „Matematika u slikama“, kao i naučno-popularno predavanje „Neki aspekti istorije XX veka, koje će održati prof. dr Đura Paunić.
Naučno-popularno predavanje „Od računaljke do računara“ održaće prof. dr Dragan Mašulović. Za kraj subotnjih aktivnosti na ovom departmanu, od 13h je konferencija pod radnim naslovom „Izazovi savremene nastave matematike“.
Subota, 9. decembar, PMF, zgrada Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine
Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, biće petu godinu zaredom mesto održavanjna manifestacije Hemijski vikend. Ove godine hemijski vikend je koncipiran kroz niz interaktivnih radionica kako bi se budućim studentima predstavili šta sve mogu da rade nakon završenih studija na PMF-u. Svi posetioci će saznati gde sve mogu da se zaposle kao diplomirani hemičar, biohemičar ili analitičar zaštite životne sredine. Na kojim radnim mestima mogu da provedu svoj radni vek i šta ih očekuje u budućnosti tokom njihovog posla. Želja je da se na taj način olakša budućim studentima u pravom odabiru njihovog zanimanja jer to je nešto što se bira za ceo život pa i odabir treba da bude pametan. Zato nas ove godine opisuje slogan SAZNAJ. NAUČI. PRIMENI.
Sledeći Hemijski vikend je 24. februara naredne godine, pa ako ne stignete sada, imajte nas u planu. Prijave za dolazak su na našem sajtu www.dh.uns.ac.rs/HemijskiVikend.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com