Wed05192021

Poslednja izmena:11:22:08 AM

Back KULTURA IZLOŽBE DIPLOMA PRO 4 - Izložba završnih radova iz oblasti grafičkih komunikacija i dizajna

DIPLOMA PRO 4 - Izložba završnih radova iz oblasti grafičkih komunikacija i dizajna

  • PDF

U Galeriji ITD na Petrovaradinskoj tvrđavi, u petak, 15. decembra 2017. godine u 19 časova, najavljeno je otvaranje izložbe pod nazivom „Diploma Pro 4 - Graphic Communication and Design Theses Exhibition“. Autor izložbe je prof. dr Uroš Nedeljković, a otvoriće je doc. dr Vladimir Dimovski.

Izlagački projekat DIPLOMA PRO zamišljen je kao platforma za unapređivanje edukacijskih okvira za obrazovanje dizajnera, u okviru koje se bienalno prate promovišu i publikuju dobre prakse dizajna, teorije dizajna i rezultata istraživanja.
Učešće u četvrtom ciklusu izlagačkog projekta DIPLOMA PRO 4 uzele su tri respektabilne visokoobrazovne institucije iz regiona: Grafički fakultet, Univerzitet u Zagrebu; Katedra za informacione i grafičke tehnologije, Departman za tekstil, grafičku umetnost i dizajn - NTF, Univerzitet u Ljubljani; i Departman za grafičko inženjerstvo i dizajn, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu.
Izložbu DIPLOMA PRO 4 realizuju partnerske visokoobrzovne institucija u okviru inicijalizacije projekta: Adria Design Culture Exchange.
Svaka partnerska visokoobrzovna institucija koja je uzela učešće na izložbi DIPLOMA PRO 4 specifična je po tome da je u okviru kulture dizajna razvila edukacijske okvire i skoncentrisala se, istraživački i praktično, na rešavanje specifičnih problema u domenima grafičke komunikacije i dizajna. Na izložbi završnih radova iz oblasti grafičkih komunikacija i dizajna - DIPLOMA PRO 4, u mogućnosti smo da sagledamo primere dobre prakse studentskih završnih radova iz domena u kojima ove partnerske institucije, razmeni iskustva i rezultata edukacijskih okvira, mogu da ponude najviše.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com