Fri04192024

Poslednja izmena:08:43:12 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zimske čarolije za Božić i Novu godinu u Somboru

Zimske čarolije za Božić i Novu godinu u Somboru

  • PDF

Grad Sombor na čelu sa Turističkom organizacijom priprema bogat program tokom Božića i Nove Godine. Želja je da žitelji grada vide i osete promenu do koje neminovno dolazi ukoliko se uposli kreativna energija i duh zajedništva kakav Sombor oduvek ima. S tim u vezi je angažovana firmu „Plava narandža“ i udruženje „Život kao inspiracija“ koji organizuju muzičko-kulturno-edukativni program manifestacije ”Zimske čarolije”.

Suština programa je sadržana u samom naslovu manifestacije koja ima za osnovni cilj buđenje radosti i ljubavi u lokalnoj zajednici ali i kreativnosti kod namlađe polulacije. Želja je da seprobudi kvalitetna kompetitivnost kod institucija obrazovanja, ali i radost stvaranja.
Manifestacija je koncipirana tako da zadovolji muzičke, kulturne i edukativne potrebe različitih populacija koje žive i rade u Somboru. Stoga organizatori za ovu priliku izdvojaju neke segmente programa za decu i odrasle.
Deca će imati kreativne radionice, kolektivno kićenje jelki, a nastupiće i dečiji horovi. Programom je predviđeno predstavljanje somborskih isntitucija obrazovanja (škole i vrtići, formalno i neformalno obrazovanje), predstave za različite uzraste, kao i nastup mađioničara.
Omladina će moći da uživa u nastupu bendova svojih vršnjaka.
Centralni program za sve uzraste su nastupi bendova Psihomodopop, Amamjlija, Nenad Pagonis, Milan Mumin, Pet minuta slave, Valentino, nastupi didžejeva, kudova, horova i tamburaša. Takođe će biti organizovane i tematske večeri.
Cilj manifestacije je skretanje pažnje celokupne javnosti na kulturne kvalitetne sadržaje koji su kreirani za potrebe ciljne grupe sa željom da se radi na kreiranju i participaciji kulturnih potreba, ali i stvaranja pozitivne atmosfere u lokalnoj zajednici kroz građenje zdravih životnih stilova.
Fokus manifestacije je na deci koja su kroz kreirane programe determinisana u tri uzrasta
(najmlađi i predškolski uzrast, mlađi osnovci, stariji osnovci), mladi i odrasli.
Zadatak organizatora se odnosi na privlačenje članova lokalne zajednice da kroz adekvatan i kulturan program provedu ove praznike u atmosferi radosti, sreće, zahvalnosti i darivanja. Želja je da se adekvatnim programom i zavidnom medijskom kampanjom dođe do takozvanih „nedosegnutih“ korisnika.
Pratite Fejsbuk stranicu manifestacije u okviru koje će građani biti pravovremeno obavešteni, ali i pozvani na ineterakciju kroz mini-konkurse, druženja i međusobno umrežavanje.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com