Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Povratak u 20-te godine XX veka sa studentima PMF-a

Povratak u 20-te godine XX veka sa studentima PMF-a

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Studenti treće godine hotelijerstva Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, u okviru praktičnog dela predmeta Animacija i logistika u turizmu realizovali su u sredu, 31. januara 2018. godine, tradicionalno veče pod nazivom „Ladies and Gentlmen, these are 20s“ posvećeno dvadesetim godinama prošlog veka u SAD.

Domaćin događaja, restoran Ribarac na Ribarskom ostrvu bio je mesto na kojem su studenti ispirisani raskošnim zabavama, muzikom, plesom organizovanim između dva rata dočarali „razuzdane godine“ u kojima je uživalo preko 200 prisutnih gostiju. Događaj je pratila autentična muzika, gurmaniski specijaliteti, kao i alkoholni i bezalkoholni kokteli, oni prvi sa dodatkom džina. Muzički deo događaja upotpunio je novosadski Tamburaški sastav „La Banda“, kao i plesački par, takođe iz Novog Sada, koje je plesni talenat odveo do Moskovske plesne akademije, a ovde pokazao svoje umeće krećući se u ritmu džeza, čarlstona, bluza i fokstrota. Kao i svih prethodnih 42. večeri u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu, realizovanih tokom dvanaest godina, i ovaj je imao humanitarni karakter. Ovoga puta su sredstva od prodatih ulaznica i donacija sponzora namenjena trogodišnjim blizancima, Sari i Andreji Dedović iz Novog Sada, koji boluju od cerebralne paralize. Uloga PR događaja dodeljena je studentu Jovanu Đorđeviću koji ističe da svega ovoga ne bi bilo bez profesora dr Anđelije Ivkov-Džigurski i docenta dr Igora Stamenkovića koji su im dali smernice kako se jedan događaj ovakvog tipa organizuje. Po njegovim rečima, iako je studentima data ogromna sloboda, od biranja teme, preko podele funkcija i formiranja timova, do realizacije, ideje su često nadrastale mogućnosti i potrebno ih je bilo kanalisati. Organizacija ovakvog jednog događaja je kompleksna i nije lako na umetničkom, gastronomskom i svakom drugom polju odgovoriti svim zahtevima profesionalnog vođenja. Ovaj projekat ne bi bilo moguće realizovati ni bez brojnih sponzora koji su što robno što novčano pomogli njegovo održavanje.
Za ovo veče studenti se pripremaju ceo semestar. Ovo je praktični deo, a nekoliko dana kasnije proćiće i kroz teorijsku proveru znanja, a sve ovde naučeno imaće priliku da primene u svom potonjem radu. Bez obzira na izazov, Jovan smatra da je ovaj način druženja od ogromnog značaja za sve njegove kolege i da je ovo jedinstven način za usvajanje konkretnih veština i znanja. Drugi benefit je svakako okupljanje porodice i rođaka, prijatelja studenata novosadskog PMF-a koji dolaze iz svih krajeva Srbije, ali i okolnih zemalja, profesora i studenata kolega sa drugih smerova, što čini ove večeri intimnim, toplim i nezaboravnim. Već sledeće nedelje, 07. februara 2018. godine, na istom mestu, druga grupa studenata organizovaće veče pod nazivom „Srbija - srednji vek, I’ll be back!“ i pružiti užitak posetiocima da krenu na edukativno putovanje kroz srednjovekovnu Srbiju i bolje upoznaju kulturu, običaje i tradiciju naših predaka iz ovog perioda. Prikupljena sredstva sa ove večeri biće usmerena Udruženju „Život“ osnovanom 2010. godine sa ciljem da pomogne deci u borbi protiv retkih bolesti.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com