Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TONS izradio slikovnicu o gradu za novosadske prvake

TONS izradio slikovnicu o gradu za novosadske prvake

  • PDF

Prvog dana febrara 1748. godine, dakle pre 270 godina, Novi Sad je proglašen slobodnim kraljevskim gradom, kada je carica Marija Terezija potpisala "Povelju slobodnog kraljevskog grada". Novi Sad je tom poveljom stekao autonomiju visokog stepena u okviru tadašnje Habsburške monarhije.

Povodom Dana Grada, Turistička organizacija Grada Novog Sada je izradila za najmlađe Novosađane slikovnicu „Novi Sad - grad golubijeg srca“. Ideja TONS-a je bila da se đacima prvacima pokloni edukativna ali i zabavna slikovnica koja je prilagođena njihovom uzrastu i koja će im na zanimljiv način ispričati priče o Novom Sadu i njegovim znamenitostima. Glavni akteri su dva goluba, Goluban i Goga koji leteći kroz grad upoznaju značajne lokacije, događaje i ljude koji su obeležili istoriju našeg grada.
Cilj je da svaki prvak u 35 škola na teritoriji Novog Sada dobije svoj primerak ove slikovnice koja je urađena na srpskom, mađarskom i slovačkom jeziku, a gradonačelnik Miloš Vučević je prve primerke podelio deci u školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Starim Ledincima.
Prema rečima direktora Turističke organizacije Grada Novog Sada, Branislava Kneževića, pored promocije i razvoja turističke ponude Novog Sada, izuzetno je važna edukacija, posebno najmlađih sugrađana:
- Želeli smo da na jedan kreativan način predstavimo naš grad uz zanimljive priče i bogate ilustracije.
Ovaj projekat TONS-a je samo još jedna od aktivnosti koje se sprovode u cilju edukacije i upoznavanja Novosađana sa pričama o Novom Sadu. Podsećamo da je TONS organizovao prošle godine i promotivne pešačke ture od kojih su dve bile opšte, Novi Sad-staro gradsko jezgro i Petrovaradinska tvrđava i dve tematske, Novi Sad iz jevrejskog ugla i Novi Sad iz ženskog ugla koja je obuhvatala priče o znamenitim Novosađankama.
U saradnji sa Radio-televizijom Vojvodine urađen je serijal emisija „Novi Sad zauvek“, kao i tekstovi na temu „Novosadske priče“ koji su bili objavljivani u kampanji na sajtu TONS-a kao i Fejsbuk stranici Turistička organizacija Novi Sad.

Tihana Putin, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com