Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back KULTURA IZLOŽBE Serbia Fashion Week nagrađuje i predstavlja mlade talente celom svetu

Serbia Fashion Week nagrađuje i predstavlja mlade talente celom svetu

  • PDF

Serbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije i ove godine pokreće nacionalnu platformu za prepoznavanje i podršku mladim dizajnerima, Fashion Talent Design Competition.
Cilj ovog takmičenja je da se mladim dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja i razvitka međunarodne karijere u modnoj industriji. Kandidati koji mogu da se prijave su studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova, ali i mladi dizajneri do 30 godina starosti.

Takmičare koji osvoje prva tri mesta očekuju izuzetne nagrade, koje će im omogućiti probijanje na modnom tržištu i prepoznatljivost, a neke od njih su besplatno predstavljanje kolekcije na najvećem svetskom modnom festivalu mladih talenata Fashionclash u Holandiji, kao i finansiranje materijala za izradu kolekcije pobedniku takmičenja.
Ono što ovu platformu čini značajnom jesu i eminentni članovi žirija koji svojim znanjem i iskustvom pomažu mladim talentima koji se prijave na ovo takmičenje. Članove žirija čine: Donald Potard, nekadašnji generalni direktor modne kuće Jean-Paul Gaultier, Eymeric Francois, član institucije Visoke mode u Francuskoj, Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Weeka i Nacionalne komore za modu Srbije, Branko Popović, predstavnik modnog festivala Fashionclash iz Holandije, Vasilije Kovačev, modni dizajner, William Arlotti, predstavnik magazina Le fashion post iz Francuske i Myra Postolache, predstavnica magazina The Secret Code Of Fashion iz Italije.
Pozivaju se mladi talenti da se prijave tako što će popuniti formular sa sajta Serbia Fashion Weeka koji se može preuzeti na sajtu www.serbiafashionweek.com i proslediti ga uz kratku biografiju i 5 skica u elektronskoj formi na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
Prijave traju do 15. marta 2018. godine.

Press team Serbia Fashion Week
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com