Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE GTO Kragujevca nastupa na Sajmu turizma u duhu tradicije dva veka prve prestonice moderne Srbije

GTO Kragujevca nastupa na Sajmu turizma u duhu tradicije dva veka prve prestonice moderne Srbije

  • PDF

Gradska turistička organizacija Kragujevac od samog početka nove, turističke, 2018. godine, svojim brojnim aktivnostima nagoveštava da će na još atraktivniji naćin predstaviti potencijale svojevremeno prestonog grada Srbije i Šumadije, kraja sa najvećim turističkim potencijalom. Nakon izuzetno uspešne promocije najznačajnijih lokaliteta u gradu i okolini, smeštajnih kapaciteta, manifestacija i turističkih programa bugarskom tržištu na upravo završenom 35. Međunarodnom sajmu turizma u Sofiji, GTO Kragujevca dolazi na jubilarni Međunarodni sajam turizma u Beogradu sa novom turističkom ponudom.

GTO Kragujevac predstaviće Grad u skladu sa obeležavanjem ovogodišnjeg jubileja, pa će izgled štanda i predstavljanje turističke ponude biti organizovani u duhu 200 godina od proglašenja prve Prestonice moderne Srbije. Štand GTO nalaziće se u hali 4 Beogradskog sajma, na posebno izdvojenom brendiranom štandu, unutar zajedničkog izlagačkog prostora Šumadije i Pomoravlja.
Na 37-om Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, 2015. godine, Gradska turistička organizacija Kragujevca, na veoma originalan način, obeležila je 60 godina proizvodnje prvog „Fiće“, što je privuklo najviše posetilaca na štand.
Na 38-om Sajmu turizma, GTO Kragujevac održala je prezentaciju „Arsenal festa“, „Zlatnih ruku Šumadije“, i ansambla „Abrašević“.
Na prošlogodišnjem 39-om Beogradskom Sajmu turizma, promovisala je 3D film, koji se gleda kroz specijalne VR naočare, a predstavlja „virtuelnu šetnju“ kroz muzej kragujevačke „Stare livnice“, koji je za ovu priliku snimila firma „Inside Maps“. Ova filmska inovacija predstavljala je najzanimljiviji način da se posetioci Sajma na originalan način upoznaju sa jedinim muzejem oružarstva na Balkanu i početkom industrijalizacije i moderne tehnologije.
Seoska domaćinstva koja se bave turizmom pripremala su starinske seoske specijalitete, a ponudu su upotpunili degustacijom domaćih rakija.
I ove godine na Sajmu će posebno biti predstavljeni „Šumadijski putevi rakije“, turistički program koji je GTO uspešno promovisala i u Sofiji, a koji je naišao na oduševljenje ne samo bugarskih turista, već i predstavnika Ministarstva turizma Bugarske.
Igor Gajić, vlasnik ekološkog seoskog domaćinstva „Glogovac“, prisutnima će predstaviti turu „Na konjima kroz Srbiju“ i projekat akcione grupe „Gornja Gruža“.
I tokom ovogodišnjeg Sajma turizma, na štandu GTO Kragujevac biće veliki broj prezentacija i predstavljanja manifestacija, koje se tokom godine održavaju u opštini i izazivaju sve veću pažnju i interesovanje turista za posetu Kragujevcu. Posetiocima će biti predstavljena i internet suvenirnica (www.suvenirnica.rs), otvorena nedavno u Turističko informativnom centru (postoji 33 godine), u cilju modernizacije njegovog poslovanja. Već sada ona ima oko 500 vrsta različitih suvenira, knjiga, umetničkih slika, od čega je skoro 450 na „On-line“ prozoru dostupno za kupovinu na ovaj način.
Direktorica GTO, gospođa Snežana Milisavljević, sa posebnim zadovoljstvom je najavila nastup Srpskog ansambla „Smilje“ na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će se u subotu, 24. februara, predstaviti igrom, pesmom i običajima iz Šumadije.
Autor teksta: Jasmina Marković Milenković
Foto: Jovan Živanović
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com