Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Dani energetike i investicija 1. i 2. marta otvaraju sezonu na Novosadskom sajmu

Dani energetike i investicija 1. i 2. marta otvaraju sezonu na Novosadskom sajmu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Sezona sajmova na Novosadskom sajmu počinje 1. marta, Međunarodnim danima energetike i investicija, najavljeno je na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.
Po rečima generalnog direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića, na toj manifestaciji razgovaraće se o najaktuelnijim temama iz oblasti energetike i značaju ulaganja u tu oblast, a tokom dva dana, koliko Međunarodni dani energetike i investicija traju, znanja i iskustva razmeniće oko 2.000 stručnjaka iz Srbije i iz Grčke, Mađarske, Belgije, Italije, Češke, Slovačke, Slovenije, Nemačke, Francuske, Republike Srpske.

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić, ukazao je da je važnost energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije velika, te da će tome i najviše pažnje biti posvećeno.
- Energetska efikasnost obezbeđuje velike uštede i kad je reč novac, ali i potrošnji energenata, te je izuzetno važno da se poveća svest svih u vezi sa tim - rekao je Grbić. Kako je dalje objasnio, zbog toga je i fokus na energetskoj efikasnosti u lokalanim samoupravama, u oblasti zgradarstva i građevinarstva, modelima finansiranja energetskih projekata, proizvodnji zelenih kilovata, kako podstaći ulaganje u energetski sektor i stimulisati javno-privatno partnerstvo.
Grad partner Međunarodnih dana energetike i investicija je Grad Novi Sad, a po rečima savetnice gradonačelnika Novog Sada prof. dr Marijane Dukić Mijatović, nastup na ovoj manifestacij biće iskorišćen za predstavljanje slobodnih lokacija za investitore, biće ukazano na dosadašnje rezultate, kao i na ulaganja u oblast energetike.
- Proteklih nekoliko godina u Novom Sadu je učinjeno mnogo kako bi se obezbedio dobar poslovni ambijent za dolazak i poslovanje investitora - naglasila je Marijana Dukić Mijatović. Prema njenim rečima Novi Sad je postao vidljiv za investitore, dosadašnji rezultati su izuzetno dobri, zaposleno je više hiljada ljudi, a to je doprinelo i da se u budžet grada slije više novca, koji je usmeren ka poboljšanju života građana.
Međunarodne dane energetike i investicija organizuju Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Centralno evropski forum za razvoj CEDEF i Novosadski sajam. Grad partner je Novi Sad, a Grad prijatelj manifestacije je Zrenjanin.
Međunarodni dana energetike biće održani 1. i 2. marta, a ulaz je besplatan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com