Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Opština Inđija: Uživanje na obalama lepog, plavog Dunava

Opština Inđija: Uživanje na obalama lepog, plavog Dunava

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Turistička organizacija opštine Inđija imala je uspešno predstavljanje na upravo završenom 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Na štandu „Divan je kićeni Srem“ sa još sedam sremskih opština, zainteresovanoj publici je ponudila predloge i aranžmane za predstojeću turističku sezonu „Leto u Sremu 2018“. Opština Inđija je situirana na prostoru između Beograda i Novog Sada. Moćni Dunav kroz njenu teritoriju protiče dužinom od 27 km, podsecajući obronke Fruške gore i stvarajući živopisnu obalu, sa brojnim adama, rukavcima i peščanim plažama.

Obalom Dunava od Čortanovaca, preko Beške i Krčedina, pored Slankamenačkih Vinograda, pa sve do ušća Tise u Dunav kod Starog Slankamena, u ekološki očuvanom okruženju živopisne ruralne sredine, nižu se plaže, čarde, vikend naselja i atraktivni pejzaži koji privlače ljubitelje reke, prirode, nautičkog, ribolovnog i eko turizma.
U najstarijem naselju u ovoj opštini nalazi se arheološki lokalitet „Gradina“ sa ostacima tvrđave Acumincum, crkva Sveti Nikola, najstarija u Sremu. Tu su i dve vinarije: Vinarija Acumincum, podignuta na ostacima turskog kupatila iz XVI veka, i Atelje vina Šapat, sa nestvaro lepim pogledom na Frušku goru s jedne, i Banat sa druge strane. Nikako se ne smu mimoići ni lesni profili u Starom Slankamenu, koji spadaju u I kategoriju prirodnih dobara Srbije, geološki su lokalitet jedinstven u Evropi i jedan od tri u svetu. Na teritoriji ove opštine nalazi se nekoliko salaša i etno restorana sa specijalitetima tradicionalne sremske kuhinje. Domaćini preporučuju obilazak „Etno kuće“ u Maradiku, i to su samo neki od predloga za boravak i provod u ovoj opštini. Maja Bošnjak, direktorica TOO Inđija, naglašava da je prošla, turistička 2017. godina, za opštinu bila izuzetno pozitivna, o čemu govori broj gostiju. Koncentrisana na izletnički turizam najčešći razlog poseta turista jesu lepote obale Dunava, riblje čarde, salaši, vinarije. Ukratko uživanje. - Posebno se prošle godine istakao jednodnevni izlet na Krčedinsku adu, rezervat prirode sa oko 500 domaćih životinja, i Beška fest, manifestacija koja je međunarodnog karaktera, koja osim prezentacija vojvođanske i bavarske kulture ima brojne sadržaje i bogat muzički program. Ove godine ćemo se potruditi da na najbolji način promovišemo sve naše turističke potencijale pod motom - za svaku ciljnu grupu imamo odgovarajuću ponudu - objasnila je direktorica. Specijalno za ovu sajamsku priredbu TOOI je pripremila poseban propagandni materijal, „Leto u Sremu“, sa svim vrednostima i događanjima tokom predstojeće sezone. Ipak, neki događaji se izdvajaju: Beška fest prvog vikenda u septembru, Izlet na Krčedinsku adu, kao i atraktivan obilazak Starog Slankamena brodićem, koji podrazumeva panoramsko razgledanje gradića sa vode, obilazak ušća Tise u Dunav, uz posetu kulturno-istorijskim znamenitostima, vinarijama i drugim.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com