Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zoran Ljubotina: Zrenjanin brojnim aktivnostima najavio bogatu turističku 2018.

Zoran Ljubotina: Zrenjanin brojnim aktivnostima najavio bogatu turističku 2018.

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Pod sloganom “Tu je nekad bilo more”, Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina predstavili su se na sajmu turizma, zajedno sa predstavnicima turističke ponude grada Zrenjanina: banjom „Rusanda“, Carskom barom, hotelom „Vojvodina“, lovačkim dvorcem „Kaštel“, proizvođačima suvenira i meda, koji čine sastavni deo turističke ponude Zrenjanina.

Ove godine akcenat je stavljen na razvoj nautičkog i biciklističkog turizma.
U četvrtak, 22. februara, održana je promocija projekta EuroVeloParka Banat. Tanja Jakšić, pokretač ideje osnivanja prvog EuroVeloParka u Srbiji i Zoran Ljubotina direktor TO grada Zrenjanina i EuroVeloParka Banat upoznali su prisutne sa ciljevima i programom samog projekta. Takođe su predočili prednosti učešća u samom projektu, ističući da su veliki doprinos razvoju projekta dale su opštine partneri: Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Kovačica, turistička organizacija Sečanj, turistička organizacija Bela Crkva, ali i službe IT sektora i turistička odeljenja opština. Pri izradi aplikacija veliku pomoć pružila je Kancelariji za ekonomski razvoj grada Zrenjanina, odeljenje za turizam u Pokrajini, kao i Ministartsvo turizma. Prisutnima se obratio i Milivoj Putić ispred specijalnog rezervata prirode „Carska bara“, a gosti iz Kikinde, kao članovi EuroVeloParka Banat iskoristili su priliku da pozovu na svoju tradicionalnu manifestaciju „Dani ludaje“.
Zvanična prezentacija grada Zrenjanina održana je u petak, 23. februara, uz prisustvo gradonačelnika Čedomira Janjića sa saradnicima, direktora TO grada Zrenjanina Zorana Ljubotine, zamenika gradonačelnika Saše Santovca, pomoćnika gradonačelnika Duška Radišića i Dragana Ćapina, člana gradskog veća Dragana Vuleševića, direktora Kulturnog centra Gorana Marinkovića, direktora Gradske stambene agencije Radiše Duplanovića, brojne druge goste, novinare i posetioce sajma.
Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina u svom obraćanju, upoznao je sa planovima razvoja i projektima u oblasti turizma koje se očekuju u predstojećoj godini. Istakao je da pored Dana piva, Zrenjanin ima mnogo toga još da ponudi, a da će se ove godine najviše bazirati na razvoju nautičkog i bajk turizma. Prvi put, ove godine, organizovaće se vožnje brodićem do Titela, Slankamena, Kleka, Sečnja i drugih mesta. „Veselom begejskog regatom“ povezaće se Zrenjanin sa opštinom Žitište, a realizovaće se bogati programi na zrenjaninskim izletištima i kupalištima. Zahvalio se svim partnerima koji su nastupili na sajmu i pozvao je sve da budu gosti našeg prelepog grada.
Zvanična promoterka Zrenjanina na ovogodišnjem nastupu na sajmu bila je sugrađanka Miroslava Najdanovski, jedna od najboljih plivačica Srbije, koja se zahvalila Turističkoj organizaciji na pozivu i izrazila zadovoljstvo što joj je ukazana čast da bude promoter Zrenjanina na ovako velikoj manifestaciji.
Pozdravljajući prisutne i članove ambasade Francuske kao specijalne goste na zvaničnoj prezentaciji, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je izjavio, da lokalna samouprava osim ulaganja u infrastrukturu, mnogo ulaže i u promociju i u privlačenju velikog broja kako domaćih, tako i stranih turista. Gradonačelnik je naglasio da su „Dani piva“ postali brend grada i poseta od preko pola miliona gostiju „nas Zrenjanince čine izuzetno ponosnim“ i da će se truditi da manifestacija „Dani piva“ postane ponos Srbije. Dobroj atmosferi na štandu doprineli su i zrenjaninski muzičari, dok se na velikom ekranu moglo videti sve ono što karakteriše grad, njegovu turističku ponudu, kulturne i sportske manifestacije.
Treći dan sajma bio je posvećen nautičkom turizmu. Prvi se prisutnima obratio kapetan Nikola Spaić iz Kleka koji je govorio o plovidbi vodenim tokovima Srednjeg Banata i šire i razvijanju nautičkog turizma u gradu Zrenjaninu i okolnim mestima. Nakon njega govorio je Krsta Pašković, predsednik Udruženja nautičara "Dunavski propeler" iz Beograda, na temu mogućnosti intenzivnog razvoja Republike Srbije preko angažovanja nautičkih resursa sa posebnim osvrtom na velike mogućnosti nautičkog turizma u Srednjem Banatu. Potom se prisutnima obratio Saša Tabaković, organizator Regate kroz Zrenjanin pod nazivom "Regata reka 2016.". Te godine je grad Zrenajnin bio najbolji domaćin u konkurenciji više mesta. On je detaljno najavio i "Veselu Begejsku regatu" koja će biti organizovana od Žitišta do Zrenjanina za vreme manifestacije "Dani piva 2018.". Aleksandar Krevešić, organizator manifestacije Besplatne škole skutera "Akva bajk" koja je održana na gradskom kupalištu "Peskara" 2017. godine, najavio je i ovogodišnje aktivnosti u Zrenjaninu i Žitištu.
Uz zvuke pevačke grupe „Seferini“, zdravicu glumca Prvoslava Zarkovskog i tamburaše Srđana Števina, gosti su imali priliku da degustiraju pivo iz mini kraft pivare Vladimira Jovića, sireve "Mlekoprodukta", meze i vino brenda “Šešir nakrivi” iz "Gomexa".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com