Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine aktivno na 40. Međunarodnom sajma turizma

Privredna komora Vojvodine aktivno na 40. Međunarodnom sajma turizma

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Delegacija Privredne komore Vojvodine (PKV) - viši samostalni stručni saradnik Udruženja usluga PKV Dragica Samardžić i direktor Panonije PKV Branislav Mamić, prisustvovali su u četvrtak, 22. februara 2018. godine otvaranju 40. Međunarodnog sajma turizma, 14. Sajma hotelsko ugostiteljske opreme - HOREKA, 14 Sajma suvenira i 9. Međunarodnog sajma vina „Beo Wine“, koji su održani od 22. do 25. februara 2018. godine u halama Beogradskog sajma.

Sajamske manifestacije otvorila je predsednica Vlade Republike Srbije (RS) Ana Brnabić, koja je tom prilikom istakla da je turizam u RS jedna od najuspešnijih i najunosnijih privrednih grana i da će se država nastaviti ulaganja u turizam. Svečanom otvaranju prisustvovao je i potpredsednik Vlade RS i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka turizma Grčke, zemlje ovogodišnjeg partnera sajma, Elena Kountoura i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
- Jubilarni 40. Sajam turizma pokazao je da je Srbija pozicionirana kao značajna turistička destinacija na svetskoj turističkoj mapi i po broju domaćih i stranih izlagača i po broju posetioca. U hali 4. Beogradskog sajma predstavljena je celokupna turistička ponuda Srbije sa akcentom na kulturno-istorijske nasleđe, aktivni odmor, prirodna bogatstva naše zemlje i gastronomsku ponudu. Atraktivnu turističku ponudu Vojvodine predstavila je Turistička organizacija Vojvodina sa lokalnim turističkim organizacijama. Na ovogodišnjem Sajmu vina napravljen je veliki iskorak u predstavljanju vinara kako iz zemlje, tako i inostranstva. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam okupio je preko dvadeset proizvođača vina, rakije, likera, sirupa, kao i proizvođače mlečnih proizvoda i džema po staroj recepturi iz Vojvodine i predstavio njihovu ponudu. Ova grana agroprivrede pokazala je da imamo izvrsne proizvođače grožđa i vina i da opravdano zaslužuju podršku države u daljem razvoju. Vinski turizam postaje sve atraktivni i značajniji vid turizma specijalnih interesovanja. Vino je postalo motiv za otkrivanje novih destinacija, posetu poznatim vinskim podrumima, potragu za novim proizvođačima, upoznavanje drugih kuhinja, običaja, navika i manifestacija - rekla je Dragica Samardžić.
Predstavnici PKV razmatrali su moguću saradnju sa turističkim agencijama, a uspostavljeni su kontakti i razmenjivane ideje kako sa turističkim organizacijama iz Srbije, tako i Crne Gore, a razgovaralo se i sa potencijalnim partnerima iz inostranstva.
- Utisak je da je u ponudi raznolik turistički proizvod koji zahteva još veću podršku i promociju, jer je u pitanju ozbiljan potencijal, koji zahteva ozbiljan pristup i angažovanje. Predivnu sliku vojvođanskih vinara koji su na jednom mestu izložili svoju atraktivnu ponudu, začinjenu vojvođanskim specijalitetima zaokružili smo gutljajem rozea vinarije „Kiš“ i tosta sa ukusom fruškogorskih tartufa jednog sjajnog start up-a iz „Vojvodine Truff Truff“ (proizvodi od tartufa) - rekao je Mamić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com