Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija Vršac pored vina gostima ponudila i vršačko pivo

Turistička organizacija Vršac pored vina gostima ponudila i vršačko pivo

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Vrščanima je opet pošlo za rukom da iznenade sve prisutne i privuku veliki broj sajamske publike. Ove godine, osim čuvenog vina iz vršačkih vinograda, i vinskih vitezova u raskošnim odorama, bilo je tu i pivo iz mini-pivare, iznikle u okviru fabrike za flaširanje vode "Moja voda" u Mesiću. Ovo pivo po češkoj recepturi u svetloj i tamnoj varijanti podsetilo je na tradiciju pivarstva u Vršcu i Vršačku pivaru osnovanu davne 1742. godine.

- Na naše zadovoljstvo, u procesu pripreme za ovaj prestižan događaj, javila nam se firma „Moja voda“ koja je želela da ispromoviše pivo i po interesovanju posetilaca Beogradskog sajama vidimo da je to bio pun pogodak. Bilo je iznenađenje jer se nepastarizovano pivo točilo u svetloj i tamnoj varijanti, i doneli smo nešto novoga iz našeg kraja - rekla je između ostalog direktorica TO Vršac, gospođa Julkica Mitrašinović.
Dok je u petak 23. februara, tema na štandu TO Vršca bilo pivo, u subotu, trećeg dana Sajamske manifestacije, to mesto je zauzelo vino i najava predstojećeg 13. Međunarodnog festivala vina VinoFest, koji će biti održan u velikoj sali Hotela „Srbija“ u Vršcu, 16. i 17. marta.
- Mesec dana pre početka manifestacije imali smo 30 prijavljenih učesnika. Očekujemo da ove godine premašimo 60 učesnka, odnosno više nego što ih je bilo prethodne godine. Ovaj festival pored izložbenog i prodajnog ima i ocenjivački karakter. Formirana je stručna komisija koja će ocenjivati sve prispele uzorke, i nadamo se da ćemo VinoFest u organizacionom i sadržajnom smislu učiniti još boljim nego prethodnih godina – istakla je direktorica i dodala da je Vršac ponosan na svoju vinogradarsko-vinsku tradiciju, i festivale „vinu u čast“, ali da je fokus TO Vršca uvek bio da turstima pruži i nešto više.
Ona je istakla da je zadatak TO Vršca da svakom posetiocu koji dođe na bilo koju od ovih manifestacija, omogući obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti uskog jezgra grada, posetu sakralnim objektima, Vršačkoj kuli, ali da je sve više oniih koji su zainteresovani za prirodne potencijale Vršačkog brega.
- U narednom periodu namera nam je da akcenat stavima na Vršački breg, prirodu i vikend ture, da poradimo na afirmaciji pešačkih tura, planinarenja, montibajku, ali i ekstremnim sportovima i penjanju na stenje, paraglajdingu. TO Vršac je uz pomoć Grada uradila projektno tehničku dokumentaciju za avantura park i zip line. Paralelno sa sportskim aktivnostima želimo da poradimo i na radionicama koje podrazumevaju sakupljanje lekovitog i jestivog bilja, jer je poznato da na Vršačkim planinama raste preko 1.000 vrsta biljaka. Kapaciteti su neverovatni, samo ih treba oblikovati u turistički proizvod i ponuditi, domaćim gostima, ali i našim prijateljima iz susedne Rumunije, iz koje dolazi najveći broj turista - rekla je gospođa Mitrašinović, podsetivši da paralelno sa pripremam za VinoFest, teče i priprema za 61. izadnje Dana berbe grožđa, i mada turisti u Vršcu tokom cele godine mogu da nađu razlog za posetu, to najrađe čine upravo u vreme njegovih vinskih festivala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com