Fri06052020

Poslednja izmena:10:29:18 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Turistička slagalica najboljima u manifestacionom turizmu Srbije

Turistička slagalica najboljima u manifestacionom turizmu Srbije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

XI Susreti organizatora manifestacija 2017/2018., održani su u petak i subotu, 02. i 03. marta u kongresnoj sali Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“, na Zlatiboru. Događaj je organizovalo Udruženje „Turizam I Manifestacije Srbije“ (TIM Srbije) u saradnji sa Visokom turističkom školom iz Beograda i turističkom organizacijom Zlatibor. Posebnu zahvalnost organizator duguje: TO Zlatibor, Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“, hotelu Zelenkada i IRIS, Etno domaćinstvu Milanović iz Lipovice, Gačića Magazi iz Bogatića, Polo doo iz Čačka, Gazdinstvu Tešice Komnenovića iz Despotovca, medijskim kućama (RTS, KCN, Turistički svet, ISTN, TOPSRBIJA, Novosti i Podgorički dan).

Učesnike ovogodišnjih, XI Susreta na otvaranju su pozdravili: gđa Milanka Cvetković, predsednica udruženja „Turizam I Manifestacije Srbije“, prof. dr Snežana Štetić, profesor VTŠ i Marija Jeremić, PR opštine Čajetina. Prisutne je pozdravio i zvanično otvorio ovogodišnje Susrete, gdin Sergej Tamaš iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Na opšte zadovoljstvo prisutnih, moderator i ovogodišnjih Susreta bila je prof. dr Snežana Štetić, profesor Visoke turističke škole, iz Beograda.
Pod, već tradicionalnim sloganom „Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji - zajedno“, na ovom dvodnevnom stručnom skupu, okupili su se predstavnici Pokrajinske vlade, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, turističkih organizacija, organizatori manifestacija, predstavnici turističkih i marketinških agencija, proizvođači suvenira, hotelijeri i ugostitelji, kao i naučni radnici, profesori i ugledni stručnjaci iz oblasti manifestacionog turizma iz zemlje i inostranstva, mnogobrojni turistički poslenici i predstavnici medija. Teme ovogodišnjih, XI Susreta bile su: Strategija razvoja turizma i manifestacije nacionalnih manjina (Ivan Đoković, potpredsednik Vlade AP Vojvodine); Uloga kulturnih maniifestacija u razvoju turizma (Jasna Dimitrijević, direktor Kolarčeve zadužbine, Beograd); Organizacija dečijih manifestacija (Ivana Cvetković i Vlastimir Veljović, UG ERA, Užice); Značaj manifestacija za razvoj smeštajnih kapaciteta (prof.dr Ljiljana Kosar, Fakultet za hotelijerstvo, Beograd).
Gđa Milanka Cvetković, predsednica Udr. „Turizam I Manifestaciuje Srbije“ (TIM Srbije), je na završnom delu ovogodišnjih Susreta, na kraju drugog radnog dana, a na osnovu broja glasova sa anketnih listića koje su popunili i predali svi prisutni učesnici, proglasila najbolje.
Nagrada TURISTIČKA SLAGALICA 2017 dodeljena je u sledećim kategorijama:
Za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju u 2017: DANI BANICE - Bela Palanka
Za najuspešniju novu manifestaciju u 2017: TANDERBAL - festival na Tisi - Bečej
Za zaslužnog pojedinca u oblasti manifestacionog turizma za 2016: LJILJANA TODOROVIĆ - TO „Oplenac“, Topola
Za najuspešniju lokalnu samoupravu - stub podrške organizatorima manifestacija u 2016: Beograd (GO MLADENOVAC)
Za najbolji promo-film o manifestaciji na X Susretima:
Prvo mesto: DEČIJI ĐURĐEVDANSKI KARNEVAL - Kragujevac
Drugo mesto:MEĐ. FESTIVAL FOLKLORA U SELU VLAŠKA - Mladenovac
Treće mesto: OPLENAČKA BERBA GROŽĐA - Topola
Kroz izlaganje predavača, svi učesnici ovogodišnjih Susreta dobili su niz korisnih i praktičnih saveta, a kroz diskusije koje su potom usledile prisutni su mogli da dobiju odgovore na mnoga pitanja iz oblasti manifestacionog turizma, ili da jednostavno razmene iskustva sa drugim učesnicima skupa, vezanim za problematiku u organizaciji manifestacija.
Za dobro raspoloženje učesnika u muzičko-zabavnom delu programa, prvog i drugog dana, pobrinuli su se: mladi frulaš iz Šljivovice (Ognjen Brković), muška izvorna grupa „Omorika“ iz Ivanjice, mlada solistkinja Kristina Krstić iz sela Vlaška kod Mladenovca, kao i nastup članova KUD „Kantakuzina“ iz Smedereva, koji su izveli par grčkih igara.
Veselo i vedro raspoloženje vladalo je među svim učesnicima i na drugarskoj večeri održanoj 02. marta u prelepom restoranu hotela Zelenkada u kome je organizator XI Susreta za sve prisutne, uz muziku i druženje, po prvi put organizovao „zabavni kviz“ i nagradnu igru.
Ovogodišnji, XI Susreti organizatora manifestacija 2017/2018, bili su dobro posećeni. Obrađene su dobro odabrane, atraktivne i aktuelne teme. Prisustvovao im je i jedan broj novih učesnika iz inostranstva, a po oceni prisutnih učesnika ovogodišnji Susreti su bili najkvalitetniji do sada. Brojne pohvale i čestitke organizatoru skupa, međutim, nameću i odgovornost i obavezu još boljeg programskog sadržaja i organizacije sledećih, XII Susreta organizatora manifestacija u 2019. godini.
Ovaj stručni skup prerastao je u jednu dobro prihvaćenu, tradicionalnu manifestaciju, koja iz godine u godinu pobuđuje sve veće interesovanje kako medija, tako i turističke javnosti i u zemlji i inostranstvu i beleži sve veći broj prisutnih i zadovoljnih učesnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar